Speelgoed voor een baby vanaf 7 maanden

Ben jij op zoek naar een speelgoed voor een baby vanaf 7 maanden? Dan heb je enorm veel mogelijkheden. Je baby gaat zich nu namelijk erg snel ontwikkelen en hierbij hebben we het niet alleen over de grove motoriek, we hebben het dan ook over dat je baby zelfstandig kan gaan zitten, tijgeren en misschien zelfs kruipen. In deze periode zal je kleintje zich ook gaan optrekken en het bedje of bijvoorbeeld aan de box. Kortom, door deze ontwikkelingen kan je ook meer spelletjes met je kind gaan spelen. Zo kan het bijvoorbeeld erg leuk zijn om dingen naar je kind toe te schuiven of om zelf naar je baby toe te kruipen. Echter is het slechts een maatstaf dat je kind rondom deze leeftijd motorisch beter wordt. Het kan ook zo zijn dat je kind het gewoon heel leuk vindt om te kijken. De kans is alleen wel heel groot dat je kind zich rondom deze periode erg goed ontwikkeld rondom deze leeftijd. Zo zal je kind ook beter leren grijpen en loslaten, dit zorgt ervoor dat spelen nog beter gaat! Het zal je waarschijnlijk gaan opvallen dat je kind zijn duim en wijsvinger ook steeds beter gaat gebruiken.

Speelgoed voor een baby vanaf 7 maanden kopen is ook leuk omdat je kind zich rondom deze periode ook flink gaat ontwikkelen op sociaal- emotioneel vlak. Je kind zal steeds wat zelfstandiger worden, tevens gaat het je kind ook steeds beter af om emoties te laten zien. Het verschil tussen bekend en onbekend zal je baby ook steeds beter gaan herkennen.

We gaven net al aan dat je baby steeds beter emoties gaat aangeven. Zo is het erg leuk als je baby plezier heeft, want dit ga je nu steeds beter zien, echter zal de eerste boze bui van je baby hier ook tussen zitten als iets niet lukt. Ook zal je gaan merken dat de baby te maken krijgt met verlatingsangst, gelukkig zijn hier ook handige spelletjes voor. De baby ziet jou als meest belangrijke persoon op de aarde en vindt het moeilijk om je te verlaten.

Je baby wilt zelf ook steeds vaker spelen

Nu je baby deze leeftijd heeft bereikt wil hij ook steeds vaker spelen, je hebt nu inmiddels al meer soorten emoties bij je baby gezien en dit zorgt er ook voor dat je steeds beter weet hoe je aandacht van je baby kunt krijgen. Zo is het bijvoorbeeld erg leuk om het kiekeboe spel met je baby te spelen, doe je handen voor je gezicht, haal ze weg en zeg kiekeboe. De kans is dan erg groot dat er een lach op het gezicht van je baby komt. Een ander leuk spelletje dat je met je baby kunt spelen is het spel met de bal. Rol de bal naar je baby toe en kijk of je baby hem terug wilt rollen.

Speelgoed voor een baby van 7

Heb jij nog leuke speeltips nodig voor je baby van 7 maanden of ouder, dan is deze alinea zeer geschikt voor jou. In deze alinea geven wij jou namelijk deze tips. Denk bijvoorbeeld aan speltips die ervoor zorgen dat de taalontwikkeling van je kind gestimuleerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan een spelletje met je vingers. Hierbij laat je je baby je vingers een voor een vastpakken. Verder is het altijd goed om een boek voor te lezen voor je kind, dit is erg goed voor de beheersing van de taal. Wat ook erg leuk is, is speelgoed dat beweegt. Je kind weet zich steeds beter te verplaatsen en vindt het dan ook erg leuk om achter speelgoed aan te gaan. Onderstaand hebben we een opsomming gemaakt met allerlei spellen die je met je kind kunt gaan doen. Het gaat hierbij dan om spellen en speelgoed voor een baby vanaf 7 maanden:

  • Een erg leuk spel om te spelen met een baby vanaf 7 maanden is om bellen te blazen. Je baby krijgt steeds meer interesse in zijn omgeving en je zult zien dat hij zijn ogen uitkijkt als je bellen gaat blazen.
  • Wat ook erg leuk is, is om samen voor de spiegel te staan. Je kind vindt dit fantastisch, het grappige hieraan is dat je baby nog niet doorheeft dat hij dit zelf is.
  • Nog een leuk voorbeeld van een spelletje dat je baby erg leuk vindt is het paardje in galop spel. Je zet de baby op je schoot en zegt “hop hop hop paardje in galop” en beweegt vervolgens je benen
  • Mocht je op zoek zijn naar specifiek baby speelgoed voor je baby vanaf 7 maanden, dan zou je voor een blokkendoos, een rammelaar of speelgoed dat kan rollen kunnen kiezen.

Wanneer je speelgoed voor je baby wilt kopen, dan is het altijd aan te raden om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Je wilt natuurlijk wel veilig speelgoed voor je kind.

Shopping Cart