Slaapritme voor een baby

Het is bij iedere baby anders. Baby’s slapen elke dag 14 tot 17 uur en dat is behoorlijk wat. Dit wordt wel steeds minder naarmate de baby ouders wordt. Na een half jaar slapen de baby’s nog maar 12 tot 15 uur. Deze eerste paar maanden zijn de uren meer vanwege dat de kleine eerst nog moet wennen aan een bepaald ritme. Dit is voor een baby nog behoorlijk lastig. Zo heeft een baby geen idee of het nou in de avond of in de middag moet slapen. Best gek om te denken dat jij dit ook hebt gehad. Dus naast het vele eten dat ze doen is slapen ook erg belangrijk. Heel erg belangrijk is slapen zelfs. Als een baby namelijk slaapt komt het tot rust. De baby kan dan namelijk groeien en zo groot worden. Dit is dus ook heel erg belangrijk voor een baby die net geboren is. Zorg er daarom ook voor dat je pasgeboren baby veel kan slapen. Dit zorgt er namelijk voor dat de baby snel sterker kan worden en kan groeien. Veel baby’s daar gaat het slapen redelijk goed bij. De ene dag natuurlijk wat beter dan de andere dag. Maar over het algemeen gaat het wel redelijk goed. Alleen er zijn ook heel erg veel kinderen waarbij het slapen minder goed gaat. Ze kunnen dus niet aan een lang stuk door slapen.

Het juiste ritme

Echter kunnen de slaapritmes ook weer helemaal terug zakken naar het begin. Dit kan verschillende redenen hebben. Misschien is de baby heel druk met het ontwikkelen van zijn vaardigheden en komt het, maar niet onder de knie. Dat kan leiden tot een slecht slaap ritme voor een baby. Mocht de baby in de nacht wakker worden is het noodzakelijk dat je de baby voeding geeft. Doordat het slaapritme van een baby nog niet heel goed is kan het zijn dat de baby dus ook in de nacht honger heeft. Geef hem een bepaalde hoeveelheid voeding(hierbij ligt het aan het gewicht wat een baby heeft). Geeft de baby dan vervolgens een knuffel en leg hem pas weer terug in bed als je baby een boertje heeft gelaten zodat de baby weer verder kan slapen.

Ook kan het zijn dat je baby last heeft van verlatingsangst. Dit kan komen door een verhuizing of door andere omstandigheden. Een baby kan er maximaal 8 maanden last van hebben wat een enorm lange tijd is. Om dit zo kort mogelijk te laten duren kan je hem het beste veel liefde geven. Voor het slapen gaan kan je ook nog een routine meebrengen. Dit zorgt ervoor dat je brein weet dat je bijna naar bed gaat. Je stelt je er al dus op in dat je naar bed gaat. Wees wel alert op de signalen wat je baby geeft. Of het goed of slechte zijn is bij iedereen anders. Wordt er een teken vertoont dat hij erg moe is, leg hem dan zo snel mogelijk op bed.

Neem ook een bedritueel aan. Dit kan helpen om jouw kleine beter kan slapen. Dit zorgt ervoor dat hij een veilig gevoel krijgt en dus ook makkelijk kan slapen. Zo houd zijn routine op peil en groeit de kleine weer terug naar het normale. Voor zijn hersenen komt op gegeven moment bekend voor waardoor de hersenen weten wanneer er slaap hormoon aangemaakt moeten worden. Alle baby’s maken dit hormoon aan rond dat ze de leeftijd bereiken van 3 maanden. Dit is erg belangrijk in de opvoeding van een baby. Dit zorgt er voor dat hij zijn eerste stapjes heeft gezet naar structuur. Dit zou uiteraard wel wennen zijn voor de baby.

Shopping Cart