Co-sleeper

Als je pasgeboren baby moet gaan slapen wil je het liefst dat die bij jou in bed slaapt. Dit is dan ook iets wat veel mensen doen. Ze laten de baby tussen de 2 ouders in slapen. Is dit eigenlijk wel goed? Dit is een vraag die veel mensen hebben. Ook ontstaan er grote meningsverschillen over dit onderwerp. Er zijn namelijk aan dit verhaal voordelen en ook nadelen. Het is daarom aan jou de keuze wat je hiermee doet. Wat is eigenlijk een co sleeper? Dit vragen veel mensen zich af. Een co sleeper is een wiegje of ledikant die je tegen het bed van jou en je partner aan zet.

En vaak maak je dit bed aan vast aan elkaar. Zo kan het bed niet verschuiven en ligt de baby helemaal veilig. De zijkant van een aanschuifwiegje kan namelijk omlaag. Dit zorgt ervoor dat je heel erg snel bij je kind kan zijn mocht het nodig zijn. Baby’s moeten namelijk vooral in het begin elke 3 uur eten. Dit is door een co sleeper heel erg makkelijk. De baby ligt namelijk heel dichtbij je. Een co-sleeper is ook beter dan bij jullie in bed laten liggen. Zo heeft de baby namelijk gelijk een eigen bed. Hier kan de baby dan ook gelijk aan wennen. Je wilt namelijk dat na een tijd de baby naar een eigen kamer kan. Doordat de baby dan al gewend is aan zijn eigen bed. Zal dit een stuk makkelijker gaan. Daarom is het advies om de baby in een co sleeper te leggen. Ook is het voeden hierdoor heel erg makkelijk geworden.

Op een kamer

Veel ouders kiezen ervoor om de baby het eerste half jaar bij hun op de kamer te laten slapen. In het eerste half jaar wil je namelijk heel erg snel bij je kind kunnen zijn mocht dit nodig zijn. Veel kinderen huilen in het eerste half jaar heel erg veel. Door dat papa en mama dicht bij zijn. Voelen ze zich een stuk veiliger en kunnen ze beter slapen. Ondanks deze voordelen zijn er ook genoeg ouders die dit niet doen. Ze laten gelijk de baby op een eigen kamer slapen. Dit heeft natuurlijk ook weer een aantal voordelen en nadelen. Daarom is het een lastige keuzes voor nieuwe ouders om te kiezen. Luister daarom altijd naar wat jij denkt dat goed is voor je kind.

En je kunt altijd nog in de loop van de tijd wat aanpassen. Dat is helemaal geen probleem. Zorg er wel voor dat als je kind in een andere kamer ligt dat je hem kunt horen. Als er namelijk wat is moet je het wel weten. Daarom kiezen veel mensen voor een eventuele babyfoon. Zo kunnen ze het horen als er wat aan de hand is. Een babyfoon heeft natuurlijk meerdere functies. Je kunt namelijk horen als de baby huilt bijvoorbeeld. Als de ouders beneden zitten kunnen jullie boven de baby horen huilen door de babyfoon. Dit is dus heel erg handig. Wat tegenwoordig ook heel erg veel wordt gebruikt.

Is een babyfoon met camera. Zo kunnen de ouders precies zijn wat er aan de hand is. Sommige baby’s die huilen namelijk in hun slaap. Dan moet je natuurlijk niet de baby onnodig wakker gaan maken. Ook kun je dus zien wat de baby aan het doen is. Daarom is een babyfoon heel erg handig om te gebruiken. Natuurlijk zijn er nog heel veel meer handige tools die je kunt gebruiken. Een babyfoon en een co sleeper worden dus ook vaak samen gekocht en ook apart. Dit ligt dus vaak aan de situatie waarin de baby zich bevindt. En wat natuurlijk de ouders het handigst vindt. Die maken namelijk de keuze.

Winkelwagen