Het kopen van een babyfoon

Het hebben van een kindje behoort tot de mooiste dingen in het leven. Waarschijnlijk wil je je kindje veel liefde geven en zo goed mogelijk voor je kindje zorgen. Het kan dan ook even gek voelen wanneer je baby niet meer bij jou op de kamer slaapt. Veel mensen maken zich dan zorgen, echter is dit nergens voor nodig. Tenminste, wanneer je je baby goed in de gaten houdt. Waarschijnlijk denk je nu: hoe kan ik mijn baby goed in de gaten houden als ik niet in de betreffende kamer ben? Dit kan je gelukkig doen met behulp van een babyfoon. Dankzij zo’n babyfoon hoor je precies alle geluiden vanuit de slaapkamer van de baby. Echter zijn er een hoop apparaten op de markt en is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Mocht jij extra informatie willen krijgen over een babyfoon? Dan is het goed dat je bij dit artikel bent uitgekomen. In dit artikel geven we jou namelijk meer informatie over dit apparaat.

Hoe werkt dit apparaat?

Dit apparaat bestaat uit een zender en een ontvanger. De zender, ook wel een babystation genoemd plaats je in de babykamer. Zo kan je met het ouderstation (de ontvanger) perfect in de gaten houden wat er in de kamer gebeurt. Er zijn verschillende varianten van dit apparaat. Bij een basisvariant hoor je alleen wat er in de kamer gebeurd, echter zijn er nu ook producten op de markt waarmee je ook kunt zien wat er in de kamer gebeurd. Tevens meet zo’n babyfoon ook de temperatuur in de slaapkamer. Hoe gaaf is dat?

Welke babyfoon is geschikt voor mij?

Er zijn dus verschillende varianten van dit apparaat, de vraag is echter: welke variant is het beste? Er zijn een hoop bekende merken, mooie voorbeelden hiervan zijn: Luvion, Philips Avent en Alecto. Welke variant voor jou het beste is hangt natuurlijk af van welke functies jij belangrijk vindt en wat je budget is. We vertelden net al een beetje welke functies er zijn. Echter gaan we hier onderstaand nog verder op in. Zo krijg je meteen een beter beeld en weet je beter welke mogelijkheden er zijn.

Een variant met een camera

Ben jij op zoek naar een babyfoon waarbij je je kind ook echt kunt zien? Dan is het natuurlijk aan te raden om voor een variant met camera te kopen. Deze variant biedt het grote voordeel dat jij met een gerust hart in een andere kamer kunt zitten. Dit is niet alleen fijn voor je eigen gevoel, maar ook voor het gevoel van je baby. Je hoeft ook niet steeds de kamer in te lopen, de kans is dan kleiner dat je de baby bijvoorbeeld wakker maakt. Het hebben van rust is erg fijn op het moment dat je een kindje hebt. Dit is al een hele taak en zo nu en dan is het goed om te ontspannen. En babyfoon met camera is dan ideaal. Er zijn verschillende varianten van dit product. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om er een met een zwart wit camera aan te schaffen. Wil jij een camera met kleur? Dan zal je natuurlijk voor een variant met kleur moeten kiezen. Echter is dit natuurlijk wel duurder. Aan de hand van je budget kan je het beste bepalen welke camera je aan moet schaffen.

Het geluid

Bij het geluid van een babyfoon doelen we op verschillende functies. Denk hierbij aan de terugspreekfunctie, met behulp van deze functie kan jij tegen je baby praten zonder dat je in de kamer aanwezig bent. Wil jij je baby gerust stellen, dan kan dat op deze manier. Tevens kan je liedjes voor je baby zingen om zo je baby in slaap te krijgen. Sommige varianten hebben ook de beschikking over huil volume, hierbij schakelt de babyfoon in op het moment dat je baby begint te huilen.

De meeste varianten hebben de beschikking over volumeregeling. Ben jij bijvoorbeeld in een kamer naast die van je baby, dan is het aan te raden om het geluid zacht te zetten, je hoort het immers toch op het moment dat je baby begint te huilen. Zit jij beneden te eten met vrienden en kan je de baby zelf niet goed horen, dan is het aan te raden om het geluid hard te zetten. Mocht er dan wat met je baby aan de hand zijn, dan hoor je dit goed en kan je op tijd naar je kindje toe en dat is natuurlijk wel zo fijn.

Wat zijn de kosten?

Wanneer je dit apparaat wilt kopen, dan wil je natuurlijk wel een goed beeld hebben van de kosten die hiermee gepaard gaan. Het zou vervelend zijn als je voor onverwachte kosten komt te staan. Juist daarom willen wij jou een goed beeld geven van de kosten die hiermee gepaard gaan. Gelukkig zijn er een hoop varianten en veel mogelijkheden. Ook wanneer je minder budget hebt kan je een babyfoon kopen. Zo kan je al een variant aanschaffen vanaf 25 euro, gemiddeld gezien kost zo’n apparaat rond de 150 euro. Wil jij een luxe variant kopen? Dan zijn er ook babyfoons van 300 euro. Je kunt het in ieder geval zo gek maken als je zelf wilt. Veel is hierbij in ieder geval wel afhankelijk van de opties waarvoor je kiest, tevens is het merk ook veel bepalend voor de prijs. Voor een merk dat bekendstaat om de hoge kwaliteit betaal je nou eenmaal meer dan voor een merk met een minder goede naam.

Ga in ieder geval altijd op zoek naar de aanbieder met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Gelukkig zijn er een hoop aanbieders op het internet te vinden die jou hierbij kunnen helpen. Zij vergelijken namelijk aanbieders op basis van de prijs, maar ook op basis van reviews. Veel mensen laten namelijk reviews achter. Wanneer je een kijkje neemt op zo’n vergelijkingswebsite, dan kom je er al snel achter welke aanbieders goed zijn en dit is natuurlijk echt een aanrader. Doe dit daarom altijd!

Winkelwagen