Wat is een baby uitzetlijst en wanneer begin je hiermee?

De baby uitzetlijst is een lijst die mensen opstellen op het moment dat ze een baby krijgen. Krijg jij binnenkort ook een baby, dan kan je vast niet wachten op het moment dat je baby geboren wordt. Een ding is in ieder geval een feit en dat is dat het uitzetten van een babylijst flink wat tijd kost. Begin daarom op tijd, hiermee voorkom je straks een hoop stress! Alle spullen voor je baby verzamelen is namelijk ook een leuke klus, dit is onderdeel van de voorpret en het zou zonde zijn als je dit enorm gehaast en gestrest doet. Tevens is het natuurlijk ook niet ideaal wanneer je hoogzwanger gaat shoppen, je weet natuurlijk nooit op welk moment je daadwerkelijk gaat bevallen. Kies er daarom voor om een maand voordat je gaat bevallen te shoppen voor je baby uitzetlijst.

Wat gaat het kosten?

Vraag jij jezelf af wat de kosten van een baby uitzetlijst zijn? Wil jij erachter komen welke benodigdheden je voor de baby moet kopen en wat je hiervoor kwijt bent, dan ben je bij deze alinea aan het juiste adres. Wij geven jou hier namelijk alle informatie over wat het zal gaan kosten. Het leuke aan de baby uitzetlijst is dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Zo kan je er natuurlijk voor kiezen om alles nieuw te kopen, maar kun je ook tweedehands producten aanschaffen. Wat ook altijd een aanrader is, is om op zoek te gaan naar koopjes. Wanneer je de acties goed in de gaten houdt, dan kan je namelijk een hoop geld besparen op je baby uitzetlijst. Je kunt alle benodigdheden voor je baby dan voor een leuk bedrag kopen. Dit is ideaal voor als je het beste voor je kleintje wilt, maar wat minder budget hebt. We kunnen je dus niet precies vertellen wat de babyuitzetlijst je gaat kosten. Juist daarom hebben we een kijkje genomen op de website van het Nibud. Hier hebben we gezocht naar wat de gemiddelde babyuitzet kost. Hierbij gaf men aan dat dit gemiddeld €670 kost. Het Nibud heeft dan rekening gehouden met het volgende:

Wat heb je nodig voor een baby?

Bovenstaand heb je kunnen lezen welke basisproducten je nodig hebt voor je baby. Echter ben je er met deze producten alleen nog niet als je je baby uitzetlijst gaat opstellen. Zo zal je bijvoorbeeld ook een kinderwagen, een commode en een autostoeltje moeten kopen. Wanneer we voor deze kosten gaan kijken op de website van Het Nibud, dan komen we op ongeveer €1000 extra. Wanneer we dit optellen bij de basisbenodigdheden, dan komen we voor de volledige babyuitzet uit op een bedrag van €1670.
Wat heb je nodig voor een baby? Deze vraag hebben we net al voor jou beantwoord. Echter kan het natuurlijk zo zijn dat je minder budget hebt en dat je op zoek bent naar een goedkope babyuitzet. Een goedkope baby uitzetlijst kan je eenvoudig samenstellen met behulp van Marktplaats, maar natuurlijk ook wanneer je een bezoek brengt aan een kringloopwinkel of de rommelmarkt. De kleren van een baby worden in de meeste gevallen nieuw gekocht en zeer kort gebruikt, dit omdat een baby natuurlijk snel groeit. Wanneer jij bijvoorbeeld de kleding tweedehands aanschaft, dan kan je hier dus een hoop geld voor besparen.

Hulp bij het vinden van de benodigdheden voor je baby

Mocht jij minder budget hebben en wil jij het beste voor je baby? Dan is het zeker een goed idee om eens rond te vragen bij mensen om je heen. Wie weet hebben familieleden of vrienden nog wel spullen over, zou zou je voor een bedrag van €250 bijvoorbeeld al klaar kunnen zijn. Weet alleen dat hier wel veel tijd in gaat zitten!

De duurste spullen

Heb jij veel budget en wil jij de duurste spullen voor je baby kopen? Dan kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een luxe kinderwagen die voldoet aan alle trends van dit moment? Voor zo’n kinderwagen ben je al gauw zo’n €1000 kwijt. Wil jij meubels voor de babykamer kopen? Dan ben je ook al snel zo’n €1500 kwijt. Een nieuw autostoeltje? Deze zal rond de €500 kosten. Mocht jij er ook voor kiezen om een babyfoon te kopen die interactief is? Dan kost dat je zo’n €200. Mocht jij voor al deze producten willen kiezen en wil je van alles het duurste? Dan kan je baby uitzetlijst al oplopen tot een bedrag van €10.000.

Het beste voor je kleintje

Wat voor budget je ook hebt, je wilt natuurlijk het beste voor je kleintje. Wanneer je de baby uitzetlijst op gaat stellen, dan hoef je er niet voor te kiezen om voor alles het duurste te kopen. Bovenstaand heb je al kunnen lezen dat je met een hoop creativiteit al een heel eind komt. Wat echter nog belangrijker is dan de spullen, is de liefde, de tijd en de aandacht die je aan je baby geeft. Natuurlijk, de spullen zijn belangrijk, maar liefde tijd en aandacht is nog veel belangrijker.

Hopelijk weet jij nu precies welke spullen je voor je baby moet gaan kopen. Tevens hebben we geprobeerd om een duidelijk beeld te schetsen van de kosten die hiermee gepaard gaan. Wanneer je aan de slag gaat met het kopen voor spullen van je baby, dan is het ook belangrijk dat je hiervan geniet. Sta zo nu en dan ook even stil bij het feit dat dit een uniek moment is. Doe niet alles enorm gehaast, maar doe gewoon wat het beste voelt voor jou en je kleintje. Mocht je een partner hebben, dan is het natuurlijk enorm leuk om dit samen te doen.

Wij hopen dat je nu precies weet wat er bij het opstellen van zo’n lijst komt kijken. Natuurlijk kan het nog steeds zo zijn dat je vragen hebt. Mocht dit het geval zijn, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Gerelateerd

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lees meer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lees meer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lees meer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lees meer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lees meer

Winkelwagen