Bevalling opwekken

Een bevalling opwerken gebeurt vaak als de baby zich nog niet aankondigt na de uitgerekende datum. Negen maanden lang heb je zitten wachten op dit moment. Veel familie en vrienden houden je goed in de gaten op bijvoorbeeld op angstaanvallen omdat het elk moment kan beginnen. De uitgerekende datum is er dan ook echt bijna, maar hoe kan het eigenlijk zijn dat je nog geen weeën hebt? Hoe kan je zelf proberen om zelf de bevalling op te wekken. Er bestaan nogal veel theorieën over hoe je zelf een bevalling kan proberen op te wekken. Voor de duidelijkheid is geen van dit bewezen dat dit ook echt helpt. Maar er zijn wel verschillende dingen die je kan doen om het in ieder geval de boel te stimuleren. Hier onder kan je acht tips vinden die jou kunnen helpen jouw bevalling op te wekken.

Tip 1 is bevalling gaan opwekken door gebruik van strippen. Strippen misschien heb je er nog nooit iets over gehoord. Dan is het goed om het volgende erover te weten. Strippen is een manier om de natuur een handje te helpen die wel is bewezen. De verloskundige probeert dan met een techniek de bevalling op te wekken Zij brengt haar vingers in de baarmoeder naar binnen toe. Vervolgens gaat ze rondom het hoofdje van de baby en maakt de voorzichtig een ronddraaiende beweging. Zo laat ze de vliezen scheiden rondom de baarmoeder. Mocht je deze tactiek willen toepassen moet er wel al een beetje ontsluiting zijn. Door het losmaken van de vliezen maakt je lichaam prostaglandine aan. Dit stofje verhoogt de ontsluiting waardoor sneller de weeën komen.

Tip 2 is de bevalling opwekken met seks. Tegen het einde van je zwangerschap kan je proberen om de bevalling wat op te wekken tijdens de seks. Een orgasme bij een vrouw laat de baarmoeder samentrekken en wordt er gezegd dat je hiermee de bevalling op kan brengen. Ook sperma bevat een stofje dat prostaglandine bevat. Let alleen wel op, want als de vliezen gebroken zijn mag je helemaal geen seks hebben omdat je dan een ontsteking kan oplopen.

Tip 3 het masseren van je tepels. Een bevalling opwekken door middel van je tepels te masseren klinkt een beetje gek. Toch is dit lang niet zo gek als je denk dat het is. Normaal gesproken zet de bevalling de melkproductie in gang. Maar wist je dat je het ook andersom kan doen? Door je tepels te masseren of te laten masseren maakt je lichaam een bepaald stofje aan die ervoor kan zorgen dat het sneller weeën opwekt. Het enige wat je moet doen is er alleen wel even er goed voor zitten. Je doet er namelijk een kwartier tot drie uur per dag over om het in gang te krijgen. Mocht je het dus niet zelf redden kan je het altijd vragen aan je partner.

Tip 4 klikt misschien nog wel het raarst. Het is namelijk je bevalling opwekken met een ananas. Ja je leest het goed, een ananas. Dit komt vooral uit de tijd van je grootouders. Voor sommige vrouwen zouden dit wel bekend voorkomen. Een ananas eten kan namelijk de bevalling opwekken. Het schijnt er goed gemaakt voor te zijn. In een ananas en vooral het binnenste ervan zit namelijk kinine. Dit zou de bevalling kunnen wekken. Je zou wel veel moeten eten wilt het zorgen voor weeën.

Tip 5 is je bevalling opwekken met een bittere lemon of tonic. Net als ananas wordt dit ook al een lange tijd gebruikt. Dit heeft namelijk ook dezelfde reden als ananas. De kinine in deze drankjes heeft een bittere smaak. Maar ook voor dit geldt dat je veel moet drinken om er voor te zorgen dat het enig effect kan hebben op je lichaam.

Tip 6 is een bevalling opwekken door het opwekken met behulp van een voetreflexmassage. Dit is een voet massage vorm die ervoor kan zorgen dat alle zenuwbanen in je lichaam ergens op je voeten kan uitkomen. Zo ontspan je uiteindelijk je hele lichaam en zou je weeën kunnen krijgen. Net zo als in je nek heb je ook in je voeten een drukpunt die verbonden is met je baarmoeder. Deze kun je vinden op 2 centimeter onder en achter de uitstekende enkelknobbel. Door dit punt te blijven masseren stimuleer je volgens de theorie de bevalling in te zetten.

Tip 7 is een bevalling opwekken met acupunctuur. Je krijgt van week 41 een behandeling. Soms kun je er later nog een krijgen. Bij deze behandeling worden energiestromen in je lichaam beïnvloed. Door dit te doen kan het zijn volgens de theorie om je bevalling op gang te zetten. Of dit nou echt ook werkt in de praktijk is nog niet helemaal bekend.

Tip 8 is om eens een keer pittig te eten. Misschien hou je er wel van, maar eet je het bijna nooit. Dan is dit misschien wel een perfect punt om dat weer op te pakken. Door het eten van pittig eten kan je baarmoeder samentrekken. Mocht je het niet gewend zijn zouden je darmen wel last krijgen van het pittige eten.

Shopping Cart