Cordring

De bevalling van je kind is gelukt. Voor veel vrouwen is dit een droom die uitkomt. Ze kijken namelijk op tegen de bevalling. En dit is ook zeker heel erg logisch. Dit komt namelijk omdat een bevalling heel erg zwaar is. De vrouw moet namelijk heel veel moeite doen om de baby eruit te krijgen. Dit kost zoveel kracht dat vrouwen daarna helemaal gesloopt zijn. Dit is natuurlijk compleet logisch. Alleen moeten ze na de bevalling gelijk goed opletten. Gelukkig is er bij een bevalling altijd een verloskundige bij. Die zal dit proces ondersteunen en goed begeleiden. Als de baby namelijk geboren is dan moet de navelstreng worden doorgeknipt. Dit zit namelijk vast aan de moeder. Door de navelstreng krijgt de baby namelijk zuurstof en voedingsstoffen binnen. Hierdoor kan de baby zich namelijk verder ontwikkelen in de buik. Daarom is een navelstreng erg belangrijk voor een baby.

De navelstreng

Er zijn namelijk nog veel meer dingen waar een navelstreng goed voor is. Daarom is het erg belangrijk dat dit goed gebeurd. Je moet namelijk de navelstreng goed afknippen. Dit doet de verloskundige altijd. Alleen voordat ze gaat knippen klemt ze eerst de navelstreng af. Er kan dan namelijk op deze manier geen bloed meer uit de navelstreng stromen. Dit wil je natuurlijk voorkomen dat dit gebeurd. De navelstreng afklemmen doen ze met een navelklem of met een cordring. Na het afklemmen en het doorknippen van de navelstreng. Er blijft dan alleen nog een navelstompje achter. Dit blijft natuurlijk niet je hele leven in je navel zitten. Dit droogt namelijk op en verschrompelt. Meestal laat dit na een tot twee weken los. Dit is al best snel vinden veel mensen. Om de navelstreng af te klemmen moet er een cordring of een navelklem omheen. Een cordring dat is een ring van natuurrubber. Je kunt dit dus gebruiken om een navelstreng af te klemmen. Vroeger gebruikte mensen bijna altijd de navelklem alleen tegenwoordig zie je dat mensen veel vaker een cordring gebruiken. Een cordring is een elastische ring van rubber die de verloskundige om de navelstreng heen schuift.

Hierdoor klemt de ring de navelstreng af. Nu kan de navelstreng worden afgeknipt. Dit noemen ze ook wel afnavelen. Normaal gebruikt een verloskundige altijd een navelklem voor het afnavelen. Alleen tegenwoordig gebruiken ze veel vaker een cordring. Niet bij elk kind kan een cordring worden gebruikt. Als een baby namelijk snel na de geboorte medische hulp nodig heeft. Dan is dit helaas niet mogelijk. De navelstreng van je baby moet dan wel met een navelklem worden afgeklemd. Dit gaat namelijk iets sneller dan een cordring. Een navelklem heeft uiteindelijk dezelfde functie als een cordring. Het maakt dus uiteindelijk niet heel veel uit welke van de twee je kiest. Soms kiest een verloskundige ook wat het wordt. Omdat het namelijk toch niet echt uitmaakt. Veel mensen maakt dit dus ook niet uit. Ze willen alleen dat het goed gebeurd in plaats van dat het gebeurt. Er zitten namelijk aan allebei voordelen en nadelen. De voordelen van een cordring zijn dat het een kleiner formaat is.

5 centimeter

Een navelklem is ongeveer 5 cm lang. Dit is best wel lang vergeleken met een cordring. Bij een cordring is dit veel kleiner. Dit is dus bij het verschonen van de luier heel erg fijn. Het zit dan totaal niet in de weg. Ook is een cordring gemaakt van zachter materiaal. Een navelklem is van hard plastic gemaakt. Een cordring is van natuurrubber gemaakt. Zo raakt de huid van de baby veel minder snel geïrriteerd. Ook is een cordring minder belastend voor het milieu. Ze worden namelijk gemaakt van natuurrubber. Dit is natuurlijk veel minder belastend voor het milieu dan het plastic waar de navelklem van gemaakt is. Dit zijn allemaal voordelen van een cordring. Alleen natuurlijk heeft het ook nadelen. Het stompje kan later loslaten. Dit zorgt ervoor dat de navel van de baby wat langer ruikt. Dit komt doordat het met een ring is afgebonden. Maak je dus geen zorgen als wat het langer duurt. Ook is een cordring veel minder bekend als een navelklem. Dit zorgt ervoor dat minder mensen ervan af weten. Daarom wordt het ook in deze tijd nog steeds minder gebruikt. Dit komt alleen omdat mensen niet weten wat het is. Als ze namelijk zouden weten wat is. Dan zouden ze het veel meer gebruiken.

Wat wel vervelend is omdat het nog niet zo bekend is. Dat sommige verloskundige niet weten hoe ze het moeten aanbrengen. Dit zorgt er dus voor dat ze uiteindelijk de navelklem gaan gebruiken. Dit is natuurlijk heel erg jammer als jij de cordring wou gebruiken. Alleen deze situaties kun je helaas soms niet goed uitkiezen. Wat je wel kunt vragen voordat de bevalling er is. Of de verloskundige dit een cordring kan zetten. Dan weet je het gelijk voordat je gaat bevallen.

Winkelwagen