Het kopen van een babybedje

Ben jij zwanger? Dan is dat natuurlijk fantastisch. Het krijgen van een kindje behoort tot de mooiste dingen in het leven. Mocht jij momenteel in verwachting zijn, dan kan je waarschijnlijk niet wachten totdat je kindje op de aarde komt. Veel mensen omschrijven dit als een van de mooiste gebeurtenissen uit je leven, dit is dan ook echt een moment om van te genieten. Zeker omdat je zo hard moet werken om het kind eruit te persen. Ga jij binnenkort bevallen, dan ben je waarschijnlijk al druk bezig met het kopen van spullen voor je baby. Er zijn een hoop dingen waar je aan moet denken en waarschijnlijk wil je dit zo goed mogelijk doen. Je wilt immers het beste voor je kind en je wilt geen dingen over het hoofd zien. Het verzamelen van spullen voor de babykamer kan op een gegeven moment een leuk hobby worden. Op deze pagina gaan we het in ieder geval hebben over het kopen van een babybedje, ook wel een babybox genoemd. Mocht jij deze binnenkort gaan aanschaffen, dan is het goed om dit artikel door te nemen. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust.

Een babybedje biedt een hoop voordelen

Wanneer je een babybox aan gaat schaffen, dan biedt dit een hoop voordelen. Het bedje staat bij de meeste mensen niet op de baby uitzetlijst, echter is het in onze ogen absoluut een aanrader om dit aan te schaffen. Dit product zorgt er namelijk voor dat jij je handen wat vaker vrij hebt. Wanneer je bijvoorbeeld wilt koken, dan is dit erg handig. Tevens is het ook zeer handig als je voeding voor je baby aan het klaarmaken, dit gaat natuurlijk erg moeilijk wanneer je je kindje vast hebt. Overigens zou je er ook voor kunnen kiezen om een box met een lade aan te schaffen, dit is erg handig want hier zou je dan bijvoorbeeld het speelgoed van je kindje in kunnen doen. Knuffelen met je baby is erg goed voor je baby omdat je je baby op deze manier liefde kunt geven. Echter is dit niet het enige dat goed is voor je baby, zo is het ook goed om in het babybedje te liggen. Wanneer je kindje hierin ligt, dan kan het zich goed ontwikkelen. In de babybox kan het kindje zich namelijk goed bewegen.

Punten waar je op moet letten

Ga jij een babybedje kopen, dan zal je op een aantal punten moet letten. Gelukkig hebben we in Nederland het grote voordeel dat zo’n bedje aan hele strenge eisen moet voldoen. Overigens zijn er nog steeds een aantal zaken waar je goed op zult moeten letten. Onderstaand gaan wij jou vertellen op welke punten je goed moet letten op het moment dat je zo’n bedje aan wilt schaffen.

Je wilt natuurlijk dat je kind zo veilig mogelijk in het babybedje kan liggen. Een punt waar je dan echt op moet letten is de constructie, deze zal namelijk stevig moeten zijn. Vraag jij je af wat de standaard afmeting van zo’n bedje is? Dan kunnen wij jou gelukkig een duidelijk antwoord geven. De standaardafmeting is meestal namelijk zo’n 80 x 100 cm. De reden dat wij je dit vertellen is omdat dit handig is om te weten op het moment dat je een boxkleed en een matras gaat kopen. Je zult dan natuurlijk wel de juiste afmetingen aan moeten schaffen. Zorg er in ieder geval ook voor dat het nauw aansluit op de box, je baby kan dan namelijk klem komen te zitten en dat wil je natuurlijk niet. Los van deze punten zijn er nog bepaalde veiligheidsnormen waar het babybedje aan moet voldoen. Deze sommen wij onderstaand voor je op:

  • De afstand van de wanden. Er zal voldoende afstand tussen de wanden moeten zitten. Zo zal er tussen de bovenkant van de bodem en het hoogste punt van de zijkant 60 cm moeten zitten bij de laagste stand en bij de hoogste stand zal dit 30 cm moeten zijn.
  • De opening tussen de bodem en de zijwand. De opening tussen de bodem en de zijwand mag niet groter zijn dan 0,5 cm. Hiermee voorkomt men dat de vingers van de baby klem komen te zitten.
  • Met gereedschap verstelbaar. Het is belangrijk dat je de hoogte van de bodem kunt verstellen, bij de meeste varianten is dit ook het geval. Een bodem die in hoogte verstelbaar is, is pas veilig als deze alleen met een stuk gereedschap verstelbaar is.
  • De wiel blokkade. Wanneer je een box op wielen hebt, dan kan je deze zeer makkelijk verplaatsen. Echter is het wel heel belangrijk dat je de wielen kunt verplaatsen als de baby erin ligt. Anders kan dit namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen.

Hoe kan je de babybox het beste gebruiken?

Vraag jij je af hoe je het babybedje het beste kunt gebruiken? Dan ben je bij deze alinea aan het juiste adres. Hier gaan wij jou namelijk precies uitleggen hoe je dit het beste kunt doen. Echter ben je hierbij wel afhankelijk van wat je kindje het leukste vindt. Het ene kindje zit het liefste op schoot, terwijl de ander het liefste speelt in het babybedje of op een kleedje. Echter zijn er een hoop punten waar je op moet letten wanneer je een babybedje hebt aangeschaft. Denk er bijvoorbeeld aan dat je het bedje altijd op een veilige plek zet. Dit houdt in dat je het babybedje weg van kamerplanten zet, weg van de koordjes van gordijnen, de ramen en de verwarming. Tevens zal je er altijd voor moeten zorgen dat je baby niet op de tocht ligt.

Een ander punt waar je op zult moeten letten is dat je niet te veel speelgoed in de box legt. In veel gevallen heeft je kindje namelijk genoeg aan maximaal 2 speeltjes. Zorg er daarom voor dat je geen groot speelgoed neerlegt, dit kan je kindje gebruiken als opstapje om zo dus uit het bedje te klimmen, dit wil je natuurlijk niet. Heb jij een babyfoon en leg jij deze bij de box neer? Zorg er dan voor dat je deze op de juiste hoogte hangt. Sommige baby’s zijn erg nieuwsgierig, dit kan ervoor zorgen dat de baby de babyfoon vast wilt pakken en verstrikt raakt in de draden, dit zou natuurlijk verschrikkelijk zijn en waarschijnlijk wil je dit voorkomen. Wil jij de box verven, zorg er dan voor dat je dit op tijd doet. Voorkom hierbij dat je dit op tijd doet. Zo zal je dit een flinke periode moeten doen voordat je je kind erin legt. Tevens is het aan te raden om op het moment dat je kindje zich kan optrekken en wil gaan staan, de box op de laagste stand te zitten. Dit zorgt er namelijk voor dat de box veilig blijft en je baby er niet uit kan vallen.

Een babybedje dat inklapbaar is

Een babybedje neemt veel ruimte in beslag, veel ouders kiezen er daarom voor om dit niet aan te schaffen. Mocht jij dit wel willen doen, maar wil je er niet voor zorgen dat dit veel ruimte in beslag neemt, dan is het aan te raden om een inklapbare variant te kopen. Dit is natuurlijk ideaal, op het moment dat je deze niet gebruikt, dan kan je hem gemakkelijk inklappen en staat het bedje dus niet in de weg.

De kosten

Wil je een babybox kopen, dan kan je het zo gek maken als je zelf wilt. Zo zou je al een variant vanaf 50 euro kunnen kopen, echter zijn er bijvoorbeeld ook boxen van 250 euro. Hierbij ben je natuurlijk afhankelijk van je budget. Heb jij minder budget tot je beschikking, dan zou je er ook nog voor kunnen kiezen om een tweedehands variant te kopen. Het grote voordeel van producten voor je baby kopen is dat deze niet vaak gebruikt zijn, de producten zien er daarom vaak nog uit als nieuw. Wil jij een nieuwe variant kopen, dan is het altijd aan te raden om op zoek te gaan naar een goede aanbieder. Het gaat immers om je kindje en voor je kindje wil je natuurlijk het beste. Echter wil je natuurlijk nooit teveel betalen. Ga daarom op zoek naar handige vergelijkingswebsites. Deze sites vergelijken verschillende aanbieders met elkaar. Zo kom je er al snel achter welke aanbieders goed zijn en welke dit niet zijn.

De inrichting en het babybedje

Wanneer je de kamer aan het inrichten bent, dan is het leuk om een bepaalde stijl aan te houden. Heb jij de kamer ingericht en ga je nog een babybedje kopen? Wees dan verstandig en zorg er ook voor dat dit bedje goed bij de kamer past. Hoe leuk is het als de hele babykamer matcht? Vind jij het lastig om de kamer in te richten, dan zijn er op het internet gelukkig veel leuke voorbeelden te vinden van kamers die geweldig zijn ingericht. Een ding is in ieder geval een feit en dat is dat je op het internet een hoop inspiratie op kunt doen.

Winkelwagen