Het leukste baby speelgoed

Ben jij in verwachting? Dan is dat natuurlijk fantastisch! Straks ben jij de trotse moeder van een kindje en waarschijnlijk kan jij nu al niet meer wachten. Je bent nu een hoop spullen voor je kleintje aan het kopen en dit wordt eigenlijk een soort van hobby. Dit is natuurlijk niet heel gek want dit is nou eenmaal een leuke klus. Bij deze spullen hoort ook het baby speelgoed. Ben jij op zoek naar leuk baby speelgoed? Dan zijn er gelukkig ontzettend veel mogelijkheden. Online zijn er diverse aanbieders en in dit artikel gaan we jou vertellen welk speelgoed het meest geschikt is voor je baby. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze gerust aan ons.

Baby speelgoed voor een baby van 0 tot 1 maand oud

In de eerste maand kan een baby nog geen dingen vastpakken, het heeft dan ook nog geen nut om speelgoed aan te schaffen. Wat wel erg belangrijk is, is dat jullie als ouders veel aandacht aan de baby geven. De baby vindt het in de eerste maand fantastisch om te knuffelen en om naar dingen te kijken en om te luisteren. Dit is niet alleen erg leuk voor de baby, je zorgt er hiermee ook voor dat de band beter wordt en dat de kijk en luistervaardigheden van de baby verbeterd worden. Dit is erg goed voor de taalontwikkeling van het kindje.

Jullie zijn het favoriete baby speelgoed

Wanneer we kijken naar de eerste maand van het leven van een baby, dan kunnen we concluderen dat de ouders het favoriete baby speelgoed van de baby zijn. Een baby vindt het heerlijk om te knuffelen en het is belangrijk dat je de baby dichtbij je draagt. De baby wil de hele dag naar het gezicht van de ouders kijken. Laat de baby naar jullie gezichten staren en doe dit van dichtbij. De baby heeft in deze fase namelijk nog maar een zicht waarbij hij alleen scherp ziet tot maar 30 centimeter. In deze fase is het ook aan te raden om liedjes te zingen en om veel te praten. Het kindje leert zo al klanken en intonaties, ook al kan hij je nog niet verstaan.

Wat ook erg leuk is, is om een spiegel te kopen. De baby vindt jullie gezichten zoals gezegd erg interessant, echter vindt een baby het ook enorm interessant om naar het eigen gezicht te kijken. Het kindje heeft geen idee dat hij dit zelf is, echter vindt hij het fantastisch om ernaar te kijken. Het is namelijk net alsof er een nieuw vriendje bij is gekomen. Mocht jij een spiegeltje willen kopen, dan is het aan te raden om een spiegeltje te kopen dat in een speeltje is verwerkt. Zorg er voor de veiligheid van je kindje wel voor dat je een variant van plastic koopt, glas kan natuurlijk erg gevaarlijk zijn. Je moet er toch niet aan denken dat je kindje wat overkomt. Ben jij op zoek naar ander speelgoed dat al wel geschikt is voor een kind van 0-1 maand? Dan is het aan te raden om een rustgevend muziekdoosje te kopen. Dit zal je kindje fantastisch vinden. Tevens wordt hij hier rustig van en is het goed voor de creativiteit van de baby, maar ook voor het ritmegevoel.

Baby speelgoed voor een baby van 1 tot 2 maanden

Ben jij op zoek naar babyspeelgoed van een baby van 1 tot 2 maanden? Dan zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Op het moment dat je baby deze leeftijd heeft, dan kan hij al naar meer dingen luisteren en ook naar meer dingen kijken. Tevens kan een baby van 1 tot 2 maanden ook duidelijker reageren op aanrakingen en maar hij plezier geluidjes. De kans is ook groot dat dat je binnenkort voor het eerst een glimlach zult zien, dat is natuurlijk een fantastisch moment. Doordat je baby kan lachen kom je er ook al snel achter welk speelgoed je kindje leuk vindt.

Een mooi voorbeeld van speelgoed dat erg populair is bij kinderen van deze leeftijd is de dansende muziekmobiel. Je baby is vast nog niet uitgekeken op jouw gezicht, echter is het wel tijd om met meer speelgoed aan de slag te gaan. De dansende muziekmobiel is absoluut een aanrader omdat deze draait, danst en beweegt boven het hoofdje van de baby. Tevens maakt dit apparaat ook leuke geluidjes. Dit is niet alleen genieten voor de baby maar ook voor jullie als ouders. Hoe leuk is het om je kleintje hiermee te zien spelen?

Ben jij zelf een groot fan van fitness en ben jij regelmatig in de gym te vinden? Dan is het toch super leuk om je baby te laten trainen op de baby gym. Leer de baby opdrukken en leg hem hierbij op zijn buikje. Een babygym is een felgekleurde mat waar de baby op kan liggen. Tevens hangen hier leuke attributen boven zoals vlindertjes.

Zoals gezegd reageert je baby op deze leeftijd steeds duidelijker op aanrakingen. Juist daarom is het aan te raden om met verschillende stoffen langs het zachte babyhuidje te strijken. Je komt er dan ook al sneller achter wat een baby lekker vindt en natuurlijk leuk vindt. Koop daarom een knuffeltje dat veelzijdig is. Deze vorm van baby speelgoed is absoluut een aanrader. Zo hoef je niet meerdere knuffeltjes van verschillende materialen uit te geven. Wat ook erg leuk is aan dit knuffeltje is dat de verschillende patronen ook nog eens goed zichtbaar zijn. Zoals gezegd kan je baby in deze fase nog niet helemaal goed zien. Juist daarom is het goed voor de baby als hij verschillende contrasten ziet. Dit zorgt voor veel plezier en is ook nog eens erg goed voor je kindje.

Baby speelgoed 2 tot 3 maanden

In deze periode gaat je baby kleuren kunnen zien en dat is natuurlijk een geweldige ontwikkeling. Hij ziet ze nog niet allemaal, hij kan ze ook nog niet van elkaar onderscheiden. Juist daarom is het aan te raden om een boekje te kopen met dieren erin. Deze dieren hebben verschillende kleuren en zo leert je baby de kleuren herkennen. Tevens hebben de dieren in zo’n boekje vaak ook verschillende stoffen, zo kan je kindje deze stoffen ook leren herkennen. Zorg ervoor dat je het boekje voorleest en dat je bij ieder dier precies vertelt wat het is en wat het doet. Dit stimuleert namelijk de taal en zintuigelijke ontwikkeling van je kindje.

Rond de leeftijd van 2 tot 3 maanden is je baby zich ook steeds bewuster van zijn handjes. Je baby zwaait er dan mee en stopt ze in zijn mond. Tevens is het dan ook mogelijk om echt met speeltjes aan de slag te gaan. Een mooi voorbeeld van een speeltje dat dan erg leuk kan zijn is de rammelende rammelaar. Dit speeltje kan hij grijpen en dit stimuleert weer de motoriek van de baby en dat is natuurlijk erg goed. Een speeltje dat momenteel enorm populair is, is de rammelende bijtring. Steeds meer ouders kopen dit speeltje voor hun baby. Mocht jij dit ook willen doen, dan heb je verschillende mogelijkheden om dit speeltje te kopen. Op het internet zijn veel aanbieders die dit verkopen, zorg er alleen wel voor dat je dit bij een eerlijke aanbieder koopt.

Winkelwagen