Speelgoed baby 10 maanden

De eerste 9 maanden zouden wel snel voorbij zijn gegaan. Veel slapeloze nachten en lange dagen. Nou dat we de tiende maand in gaan heeft jouw baby ook steeds meer besef wat er om zit heen gebeurd. Speelgoed voor baby’s van 10 maanden is ook enorm anders dan wat de baby de eerste paar maanden had. Nou koop je grote stukken speelgoed zoals, grote speel auto’s waar baby’s, peuters en kleuters in kunnen zitten. Dit is namelijk niet gevaarlijk. Een baby kan er niet zomaar uitvallen omdat hij of zij goed vast zit. Dit is dan ook wel een dure aanschaf want, een auto kan al gauw € 300 euro kosten. Je kan ook veel goedkopere speelgoed halen. Denk hierbij aan knuffels of grote blokken waar je mee kan bouwen. Voornamelijk worden deze blokken vaak ook later gekocht omdat ze nog niet snappen wat ze ermee moeten doen. Wat ook veel wordt verkocht is speelgoed met veel lichtjes en geluidjes. Omdat baby’s naar alles op zoek zijn en nieuwsgierig zijn ingesteld vinden de knipperende lichtjes in speelgoed een leuk stuk speelgoed.

 

Verschillende autoriteiten

Vaak zitten er draaiende dingen aan die er niet afgehaald kunnen worden. Het speelgoed wat gemaakt wordt moet namelijk voldoen aan verschillende autoriteiten. Als ze er niet aan doen mag je het officieel niet verkopen omdat het niet baby of in de meeste gevallen niet kindvriendelijk is. Mocht het wel goedgekeurd worden kan kunnen de fabrieken of de bedrijven die het laten maken hun speelgoed verkopen. Misschien hebben ze al vaker speelgoed uitgebracht en weet de retailer dat het wel goed zit. Zo niet moet je de winkels overtuigen in een verkoop pitch. Baby’s die 10 maanden oud zijn kunnen dus nog niet heel veel met het speelgoed. Daarom worden er voornamelijk meer knuffels verkocht omdat het zacht aanvoelt. Veel baby’s zoeken dat dus ook. Net als bij hard speelgoed wordt er ook bij knuffels gekeken of het wel aan de eisen doet die knuffels minimaal moeten hebben om ze te kunnen verkopen.

Probeer naast al het speelgoed je baby ook woordjes te leren. Dit is goed voor zijn ontwikkeling, omdat de baby veel willen uitproberen gaat hij het eerst in zijn hoofd onbewust reken of hem of haar het lukt om twee dingen samen te voegen tot een. Soms kun je het al zien of ze wat van plan zijn of niet. Daarom moet je goed in de gaten houden wat je baby doet. Het is belangrijk dat de baby niet uit de wieg kruit of klimt vanwege dat de baby dan lelijk kan vallen of zijn of haar hoofd. Een baby van 10 maanden zou dat natuurlijk ook niet zo snel doen, maar toch is het belangrijk dat je oplet. Voor een baby van 10 maanden is het ook leuk om iets boven z’n bed te hangen wat hem afleiding geeft. Zo kan je denken aan een speelgoed wat draait met allemaal verschillende lichtjes en kleuren. Het hebben van dat speelgoed voor een baby van 10 maanden is ook erg belangrijk, niet omdat de baby het per se leuk vind, maar omdat het zorgt voor afleiding. De baby kan namelijk niet veel met het speelgoed doen. Behalve het de aandacht geven dat nodig is. Om in dit geval makkelijker in slaap te vallen. Zo kunnen de ouders makkelijker de kamer uitlopen zonder de baby het door heeft. Het is dus van belang dat je de baby de benodigde spullen geeft wat hij of zij kan gebruiken.

Voldoende afleiding

Speelgoed voor een baby van 10 maanden moet dus nog eigenlijk zorgen voor afleiding omdat het anders gevaarlijk is omdat iedere baby op avontuur uit is. Daarom moet je ook geen losse kleine voorwerpen laten rondslingeren. De baby’s willen namelijk veel in hun mond stoppen om te kijken of ze het kunnen eten en wat ze er nog meer mee kunnen. Omdat de baby’s dan nog geen besef hebben van wat ze nou eigenlijk doen kan het zijn dat baby’s er in stikken. Ook is het gevaarlijk voor als je producten zoals vaatwasblokjes ergens rond laat slingeren. Omdat het kleine en niet zware onderwerpen zijn is het makkelijk en dus voor een baby verleidelijk om het in de mond te stoppen.

Daarom hebben de meeste baby’s van 10 maanden alleen nog knuffels of een bord met kraaltjes erop wat muziek kan maken. Daarnaast is het alleen spelen met dat speelgoed niet zo leuk. Daarom zie je dat baby’s met nieuw speelgoed soms helemaal niet lang doen en dat de baby er al snel op uit kijkt. Bij nieuw speelgoed voor baby’s van 10 maanden is het belangrijk dat je samen gaat spelen. Zo krijgt de baby het gevoel dat het leuker is. Onbewust onthoudt hij dat ook en probeert het nog een keer te doen alleen dan alleen. Als je makkelijk begint is het voor de baby ook te volgen. Daarnaast praat je erbij en geeft je de baby af en toe een knuffel. Na het spelen geef je de baby vaak wat voeding. Meestal gebeurd dit in de middag. Vervolgens wacht je totdat de baby een boertje heeft gelaten en leg je hem of haar op bed met een draaiend speelgoed boven het bed zodat de baby makkelijk in slaap valt.

Winkelwagen