Voedingsschema voor 7 maanden

In de loop van de tijd heb je je baby al vast wat anders laten eten dan borstvoeding of uit de fles. Het is hoogtijd dat dan de baby gaan leren eten aan andere dingen. Denk hierbij aan groente en fruithapjes. Het is gezond en niet zo hard om te kauwen. Je loopt dus weinig risico. Nadat je de baby hebt leren wennen aan die hapjes kan je steeds net iets hardere dingen geven. Dit komt omdat de meeste baby’s hun tanden al na zes maanden krijgen. Door een vaste geleidelijke toename is krijgt de baby steeds minder behoeftes aan melk. Zo leert de baby steeds andere dingen wat enorm belangrijk is voor zijn groei. Om omzetten kan makkelijk een week duren daarom is het van belang dat je je baby rustig de tijd geeft. Het wennen aan eten dat je moet kauwen voor de eerste keer kan er vervelend zijn. Ze kunnen zich verzetten omdat ze het helemaal niet kennen.

Hoeveel melk is er nodig?

Hoeveel melk heeft een baby nodig in de zevende maand? Dat is afwisselt bij alle baby’s de ene krijgt eerder zijn of haar tandjes terwijl de ander dat pas later krijgt. Bij het krijgen van die tandjes is het van belang dat je de baby gelijk wat anders aan leert om te eten. Dit i niet alleen gezond maar ook goed voor zijn of haar ontwikkelen. Mocht jouw baby dus al tandjes krijgen is het goed om te weten wat je dan anders kan geven in plaats melk. Er zijn bij de supermarkt genoeg verschillende potjes te koop die je kan opwarmen, verdeeld met groente en fruit. Ook leert je baby smaak te ontdekken en weet de baby wat hij lekker vind en wat niet. Wanneer de baby gewend is geraakt aan groente en fruit kan je de baby voorzichtig andere stukken geven. Zo beginnen veel mensen ook met brood. Je legt het op een bordje neer voor je baby zodat hij of zij ook zelf leert eten wat goed is voor zijn ontwikkeling.

Hoeveel melk een baby nodig heeft met 7 maanden ligt dus verschillend uit elkaar. Je kan ook altijd bellen om te vragen of dit een goed moment is om jouw baby al iets te laten eten of niet. Probeer dan ook zo goed mogelijk te verwoorden naar de andere kant van de lijn met wat je ziet. Is is het kopen van dure kleding of andere assessor niet heel verstandig. Een leuk nieuw knuffeltje of een nieuwe speen kan nog wel maar de prijzen van bijvoorbeeld een kinderwagen of een nieuw bed zou erg kunnen oplopen in de prijs. Kleding hoeft ook echt niet altijd even duur te zijn. Daarom hebben de meeste ouders er ook voor gekozen om rustig aan te doen en echt pas kleding kopen wanneer het noodzakelijk is.

Winkelwagen