Voeding voor een baby van 6 weken

Het geven van voeding voor een baby van 6 weken is niet minder belangrijk dan het geven van de voeding in de eerdere weken. Toch zou je wel verschil merken tijdens het voeden van je baby. De voeding voor een baby van 6 weken is dus ook veel stabieler geworden. Vaak worden baby’s al rond een uurtje of 6 wakker. Het is belangrijk dat je de baby dan aandacht geeft en dat je de baby voedt, na het boeren leg je de baby weer gelijk terug in bed omdat het nog veel te vroeg is om op te staan. Rond een uurtje of 09:00 doe je dit weer en na het voeden leg je hem of haar in bad zodat je om 09:30 nog een keer kan voeden. Daarnaast is een contact zoals een knuffel erg belangrijk, maar bij de eerste tekenen van vermoeidheid leg je de baby weer terug in bed. Rond een uurtje of 13:00 geef je de baby weer de fles, na de voeding verschoon je de luier die de baby om had ook is het hebben van een knuffel contact erg belangrijk. Dit doe je stapsgewijs door tot 00:00. Het late slapen zorgt ervoor dat de baby de nacht kan overbruggen. Voeding van een baby van 6 weken lijkt dus om het voedingsschema wat je al gewend bent met die van vorige week. Let hierbij wel op dat de baby zwaarder is geworden en dus ook vraagt om meer voeding.

Het schema

Je baby kan met het voedingsschema van 2 en 6 weken om het schema zitten van ongeveer 6 voedingen per dag. Mocht je baby toch snakken naar voeding op een ander tijdstip, dan geef je dat ook. Door de weken heen zou hij meer tijd moeten krijgen zodat de baby kan rusten en dus in de middaguren een dutje kan doen. De slaap van een baby is enorm belangrijk. In de nacht verandert zijn slaap drastisch met de slaap die hij of zij toen had in de baarmoeder. Omdat de baby moet wennen aan zijn eigen slaapritme kan het voorkomen dat baby’s in de nacht wakker worden en dat ze honger hebben. Voed je baby dan ook met een mindere dosis voeding, geeft ze na het boeren ook een knuffel waardoor de baby weer snel in slaap zou vallen en jij je nachtrust weer hebt.

De ochtend erna begint alles weer opnieuw. Voeding voor baby’s van 6 weken heeft dus een vast ritme gekregen naar de baby’s aan lere te wennen. Hou vooral aan het eind van de ochtend naar de middag genoeg uur ertussen zodat je het mooi kan verdelen door de gehele dag.

Shopping Cart