Voedingsschema voor een baby van 5 weken

Het geven van voeding aan je kind is enorm belangrijk. Een voedingsschema voor een baby van 5 weken is ook anders dan eentje van 2 weken. Houdt hier dus rekening meer. Zo is het belangrijk dat je genoeg voeding in het flesje stopt. Doordat je baby ongeveer elke week met 150 gram per week groeit kan je uitrekenen hoeveel hij in totaal nodig heeft. Het voedingsschema van een baby van 5 weken heeft ook net weer andere tijdstippen dan eentje kan 2 of 3 weken oud. Hou hier dus rekening mee, ook kan je de baby zelf wegen of laten wegen. Zo kan de baby regelmatig wakker worden in de nacht doordat hij of zij honger heeft. Meestal wordt er dan 2+ 60 cc geven. In de ochtend krijgen de baby’s 120+ 4 cc. Niet alleen in de ochtend, maar over de gehele dag wordt dit gegeven zodat de voeding op peil blijft.

Consultatiebureau

Vaak gaan ouderen naar het zogeheten consultatiebureau. Dit doen ze als ze vragen hebben over de baby. Ok daar kunnen ze de baby voor je wegen en rekenen ze uit wat het voedingsschema moet zijn voor een baby van 5 weken. Bij het consultatiebureau wordt ook veel gevraagd naar hoeveel cc een baby van 5 weken nodig heeft. Ook dit kan net weer wat verschillen met de andere baby’s. Meestal ligt dit tussen de 120 cc en de 150 cc. Daar heeft je baby dan ook echt meer dan genoeg aan als je hem meerdere malen per dag voed. De flesvoeding voor een baby heeft dus alles te maken met zijn of haar gewicht. Het voedingsschema voor een baby van 5 weken gaat dus steeds geleidelijk omhoog met de weken dat de baby ouder wordt. Bij een baby van 5 weken wordt de baby zo’n 6 keer op een dag gevoed. Dit is dus minder dan een baby van bijvoorbeeld 2 weken. Dat komt omdat de baby zelf structuur zoekt naar wanneer hij of zij de voeding nodig heeft. Het voedingsschema van een baby van 5 weken is dus beter te peilen doordat de baby al meer structuur heeft gevonden.

Omdat je baby zo snel groeit zou ik ook geen dure spullen kopen zoals kleding. Het kan namelijk al zijn bij een hard groeiende baby dat hij of zij hier met 2 weken helemaal is uitgegroeid omdat de baby niet alleen groter wordt, maar ook zwaarder. Naast kleding ben je ook veel geld kwijt met het aanschaffen van een kinderwagen, een kinderzitje voor in de auto en een kamer leuk inrichten ben je ook al snel €1.500 euro kwijt. Mocht je van alles het beste en of het duurste willen ben je al gauw €10.000 euro kwijt.

Shopping Cart