Hoeveel flesvoeding heeft een baby van 4 maanden nodig?

Hoeveel flesvoeding heeft een baby van 4 maanden nodig? Dit is een vraag die veel mensen hebben. Ze zijn namelijk vader geworden van hun eerste kindje. En ze weten nog niet precies hoe het allemaal in elkaar zit. Daarom is het goed dat jij jezelf hierover inleest. Je wilt er namelijk voor zorgen dat jouw kindje de juiste voeding binnen krijgt. En natuurlijk ook de juiste hoeveelheid. Dit is namelijk ook heel erg belangrijk. Je wilt namelijk dat jouw kindje de juiste voeding binnenkrijgt. Je weet alles niet precies wat je moet geven.

Het leuke aan een baby van 4 maanden is dat die al meer kan krijgen dan alles de fles. Jouw kindje kan namelijk vanaf 4 maanden nieuwsgierig worden naar de eerste hapjes. Naast de flesvoeding kun je dan ook beginnen met de eerste hapjes. Dit is natuurlijk wel voor elke baby anders. Nog niet elke baby is hieraan toe op dat momenten. Als je een dagmenu voor een kindje van 4 maanden hebt. Dan ziet het er meestal zo uit.

Het ontbijt

Je begint met een ontbijt tussen 7 en 8 uur. Hierin geef je flesvoeding of borstvoeding. Dan heb je tussen 9 en 10 het fruithapje. Tussen 11 en 12 de lunch. Dus weer de flesvoeding of borstvoeding. Tussen 15 uur en 16 uur heb je dan weer de flesvoeding of borstvoeding. Tussen 17 uur en 18 uur heb je dan een warme maaltijd. Dit is niet een warme maaltijd zoals volwassen natuurlijk. Maar bijvoorbeeld een paar gepureerde wortels. En dan nog voor het slapen gaan nog 1 keer flesvoeding of borstvoeding.

Dit is een dagschema voor een kind vanaf 4 maanden. Dit kan natuurlijk nog best wat afwijken van hoe jij het indeelt. Dit is namelijk voor iedereen verschillend. Veel mensen moeten namelijk ook tussendoor gewoon werken. Dan kan het soms voorkomen dat je het schema niet precies kunt aanhouden. Dat is niet erg alleen zorg wel dat je kind de juiste hoeveelheid binnen krijgt elke dag. Dat is wel belangrijk. Zo zorg je ervoor dat de baby snel kan groeien. Dit is namelijk erg belangrijk om het begin. Hier wordt namelijk de basis gelegd.

Borstvoeding

Als je de baby borstvoeding wilt gaan geven. Dan is het goed om te kijken hoe dit gaat. Er zijn namelijk best veel baby’s die dit niks vinden. Deze kinderen willen liever dan flesvoeding. Je hebt hier veel verschillende manieren voor. Je kunt namelijk ook borstvoeding in een fles doen. Dit kan door een borstkolf. Dit gebruiken veel vrouwen waar de baby niet uit de borst wil drinken. Dit is hiervoor dus een hele goede oplossing. Je kunt natuurlijk ook normale melk gebruiken.

Shopping Cart