Een voedingsschema voor baby’s van 3 maanden zijn enorm belangrijk. De baby’s maken hier namelijk een enorme groei mee. Het is belangrijk dat je weet wat de baby’s moeten krijgen van voeding, de hoeveelheid en meer. Het zou de laatste drie maanden wel enorm snel zijn gegaan. Je hebt vast veel slapeloze nachten gehad en lange dagen. Dit zijn veel voorkomende dingen wat veel huishoudens dan hebben. Na de geboorte heb had de baby ook al gelijk voeding nodig. Dat was toen niet anders dan nu. Toch heeft de baby geleerd om een bepaalt ritme te krijgen. Met het slapen, de voeding en het verwisselen van de luiers. Een voedingsschema van 3 maanden kan dus enorm veranderen van een baby. Zo heeft de baby onregelmatig melk nodig en sliep het slecht. Je zou merken dat het een enorm verschil is geworden ten opzichten met 3 maanden geleden. Nou zou het ook allemaal een stukje makkelijker gaan. Zeker, je krijgt het de aankomende maanden nog wel even zwaar omdat het nou eenmaal veel aandacht vraagt, maar toch loopt het in een zekere zin af. Mocht het nou zijn dat je denk dat je baby niet genoeg voedsel binnen krijgt kan je ook altijd even bellen om te vragen of het wel goed is. Mocht dat zo zijn is het niets aan de hand. Mocht het nou zijn dat je baby inderdaad te weinig eet dan zou je op gesprek moeten komen en kijken hoe je het anders kan aanpakken. Tegenwoordig wordt dit ook allemaal meer telefonisch gedaan.

Flinke meevaller

Mocht het allemaal goed zijn is het natuurlijk een enorme meevaller en valt er weer een last van je schouders af. Niet alleen na de bevalling, maar ook voor de bevalling. Met te veel stress en het leven van een ongezond leven kan er voor zorgen dat je baby daardoor beïnvloed wordt. Dit kan leiden tot ernstige gevolgen. Daarom is het algemeen bekend dat roken en drinken van alcohol slecht is voor je gezondheid, niet alleen voor jezelf, maar ook voor de baby. Nadat je baby eenmaal geboren is en de gezondheid is goed kan je jezelf een gelukkige en trotse moeder noemen. Ook de vaders is in dit geval niet geheel onbelangrijk. De rol van de vader is om de moeder goed te steunen in dit proces. Tot na de bevalling is dit enorm belangrijk voor de vrouw.

Drie maanden verder is het eigenlijk niet minder belangrijk geworden. Waar de moeder alleen voor de baby moest zorgen doen ze dat nou met z’n tweeën. De ene keer gaat de moeder uit bed in de nacht om de baby te voeden en de andere keer doet de vader dat in de nacht. Ook het verschonen van de luiers is een grote rol om dat te bespreken met je partner. Omdat veel vaders hier geen zin in hebben en de moeders dit moeten doen kan er hier en daar nog wat irritaties ontstaan. Dit allemaal de nadelen aan het kind. Om de beste zorg te leveren is het dus van belang dat zulke kleine dingen van tevoren goed wordt besproken.

Het belang van een schema

Het voedingsschema voor een baby van 3 maanden is dan ook net zo belangrijk. Het kan zijn dat de vrouw dat altijd doet in de vorm van borstvoeding, maar mocht dat niet het geval zijn is dit makkelijk te verdelen onder elkaar. Het is belangrijk dat je weet hoeveel voeding erin moet en weet als beide ouders op welke tijdstippen er wat gedaan moet worden. Zo klinkt het alsof er alleen maar nadelen zitten aan het krijgen van een kind. Dat is niet waar, het krijgen van een baby is namelijk ook enorm leuk. Het kost alleen wel de eerste 2 jaar veel tijd en moeite. Na die 2 jaar leren de dan inmiddels peuters te lopen en kunnen ze al vaak een paar woordjes zeggen. Dit is heel leuk om mee te maken. Ook gaat je dan inmiddels peuter naar de opvang omdat iedereen thuis weer inmiddels aan het werken is.

Met een 13 weekse voedingsschema heb je al veel verschillende soorten nachten gehad. Het is namelijk niet alleen voor de ouders wennen dat ze korte nachten hebben. Maar voor de baby is het helemaal nieuw. Ook doet de baby dit niet expres, zo weet de baby niet dat jullie aan het slapen zijn. Hij heeft alleen zin in voeding. Door de maanden heen want de baby ook steeds meer aan zijn omgeving en zou de baby lekkerder slapen. Dit is voor iedereen een fijn gevoel. Je komt hierdoor minder gestrest aan op je werk en kan iemand anders in de middag of avond oppassen op jouw baby waardoor jij weer tijd hebt op een keer wat leuks te gaan doen met je vrienden.

Shopping Cart