Voedingsschema voor een baby – 2 weken

Ben je net bevallen van jouw kindje dan zijn er behoorlijk wat dingen waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het drinken of hoe je de baby vasthoud. Vooral de voeding van je baby is enorm belangrijk of dat nou gebeurt door een fles of door borstvoeding maak in dit geval niets uit want het is in principe hetzelfde. Mocht je baby de eerste 2 weken goed groeien dan heeft je baby ongeveer 5 a 6 keer een natte luiers op een dag, mocht de baby ernaast levendig zijn dan weet je dat hij of zij genoeg voeding binnenkrijgt.

Zeer belangrijk

Daarbij is het voedingsschema van een baby van 2 weken enorm belangrijk. Hoeveel melk moet je de baby geven en hoe warm? Hierbij is het vooral belangrijk dat je een baby voedt wanneer hij wil. Een voedingsschema van jouw baby van 2 weken oud kan dus verschillen met die van een ander. Omdat een baby maag nog klein is kan de baby al snel dorst hebben. Daarom merk je dat de baby best vaak wilt drinken. Dit kan 10 tot 12 keer om een dag voorkomen. Voedingsschema van een baby van 2 weken dit zijn de grote lijnen die je volgt, 150 milliliter voeding per kilo van zijn of haar gewicht. Mocht je baby rond de 5 kilo wegen is dit dus 750 milliliter. Dit verdeel je dus over 10 flesjes van 75 milliliter. Je baby geeft ook zelf aan wanneer hij of zij wil drinken en wanneer je baby genoeg heeft.

Dus een voedingsschema van een baby van 2 weken is enorm bepalend aan de baby zelf. Bepaal dus ook niet door het kind vaste tijdstippen te geven. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de baby norm veel honger heeft. Ook dit is bij iedere baby anders terwijl er ook dingen zijn die bij iedereen baby overeenkomen. Zo willen de baby’s gedurende dag twee of drie keer langer drinken en willen ze tussendoor slapen. Dit gebeurt meestal in de late middaguren of de avonduren omdat ze dan ’s nachts een lange slaap kunnen overbruggen. De  voeding van een baby van 2 weken wijkt ook af met een baby van 3 maanden. Ook dit is belangrijk om te weten omdat je baby dan om andere tijdstippen wilt drinken dan dat je gewend bent. Want hoeveel drinkt een baby van 2 weken nou eigenlijk? Dit ligt ook puur aan hoe zwaar de baby is. Meestal ligt dit dus op de 5 kilo waardoor je een mooie balans kan vinden tussen de baby en hoeveel voeding de baby nodig heeft.

De eerste 6 maanden groeit de baby ongeveer 150 gram per week. Hou hier dus rekening mee tijdens het voeden. Er is dus genoeg om rekening mee te houden in de eerste 2 weken van het leven van een baby.

Winkelwagen