Voedingsschema voor een baby van 2 maanden

Nu zou het vast wel doorhebben en met iedereen er over hebben. Wat groeit jouw baby ontzettend hard. De afgelopen 2 maanden zouden wel enorm snel zijn gegaan. Korte nachten en lange dagen. Alles begint nou een beetje te veranderen, de handen het gezegd, het haar wat als, maar sneller groeit. Ook wordt het zicht van de baby deze tijd als, maar beter, zo kan hij of zij kleuren onderscheiden  en leert de baby veel nieuwe dingen bij. Ook het voedingsschema van de baby van 2 maanden oud wordt aangepast. Zo zie je dat de baby veel meer voeding nodig heeft dan eerst. Wel eten ze nog om dezelfde tijden. Het gewicht is gemiddeld 5.6 voor een jongen en 5.1 kilo voor een meisje.

Het gewicht van de baby

Het gewicht van een baby loopt geleidelijk op ook de lengte blijft groeien. Het voedingsschema voor de baby van 2 maanden is ook nu nog erg belangrijk. Het is namelijk dat je de baby genoeg blijft voeden. Omdat de baby in deze periode alsmaar blijft groeien is het van belang dat je ook continu nieuwe kleding koopt en dat kan enorm oplopen in de prijzen. Daarom is het ook niet verstandig om als, maar de duurste kleding te kopen en buiten dat merkt de baby er ook niet veel van. Zo heeft hij geen idee wat hij of zij draagt. Uiteraard moet de baby er wel prettig in voelen. Het is van belang dat het niet geschuurd en dat je wel de juiste maat hebt. De baby kan hier namelijk irritaties van krijgen waardoor de baby slecht slaapt in de nacht.

Voedingsschema voor een baby van 2 maanden verandert dus niet veel. Zo kan je hem nog steeds melk geven op een aangenaam de temperatuur. Daarom wordt melk altijd aangemaakt op 37 graden wat dus ook een menselijk temperatuur is. Proef wel eerst van tevoren of de melk op de juiste temperatuur is en dat het niet te heet is. Dit kan namelijk een verbranding veroorzaken in de mond van een baby. Omdat het nog een gevoelig huidje heeft moet je daar mee uitkijken.

Een baby van 8 weken heeft niet veel verandering nodig. Je blijft nog steeds zijn luiers veranderen. Je geeft hem voor het slapen gaan nog even een knuffel en legt hem dan weer in bed. Als de baby wakker wordt doe je precies weer hetzelfde. Mocht je baby de eerste signalen geven dat hij of zij moe is leg je baby dan weer terug in bed. Wanneer hij wakker wordt blijf je steeds, maar hetzelfde doen. Mocht je baby nou in de nacht wakker worden geef je baby dan nog wat voeding en een knuffel. Wacht totdat je baby geboerd heeft en legt hem dan weer in bed. Misschien vindt de baby het niet zo fijn dat je dan weggaat en begint je baby te huilen. Dat klinkt zielig, maar het is gewoon een kwestie van wennen.

 

Winkelwagen