Borstkolf

Het geven van borstvoeding is iets wat niet elke baby namelijk even fijn vindt. Sommige baby’s vinden het prima om via de borstvoeding te krijgen. En andere vinden het helemaal niks. Dit is dus heel erg verschillend bij elke baby. Alleen kun je tegenwoordig ook op een andere manier moedermelk geven. Dit is speciaal voor baby’s die het niks vinden of waar het niet wilt lukken. Dan heb je een borstkolf nodig. Waarschijnlijk heb je als vrouw er wel is wat over gehoord, maar weet je niet precies wat het inhoud. Een borstkolf wordt namelijk gebruikt om moedermelk op je borst te produceren. Dit is niet nodig als je het al lukt om je melkproductie op gang hebt en ook niet tijdens het voeden van je baby met borstvoeding.

Een borstkolf is erg handig

Een borstkolf is namelijk enorm handig als je wel borstvoeding wilt geven aan je baby, maar het nou nog niet doet omdat het niet kan om verschillende redenen. Ook kan een moeder dit gebruiken voor een voorraad op te bouwen voor haar baby. Een borstkolf zijn er in verschillende soorten types: een borstkolf die je handmatig op gang moest brengen en met een motortje. Dit zou dan vooral via elektrische tijd lopen. Omdat er verschillende kolven zijn is het kiezen aan de vrouw welke zij het liefst hebt. Dat ligt er natuurlijk ook aan welke het fijnst is. Je kijkt hierbij welke kolf het meest geschikt is, dit hangt af op elke individuele situatie waar de moeder zich in bevindt.

De beste borstkolf ligt puur aan wat jij het fijnst is. Dit is dus bij elke vrouw weer anders. De ene vindt een handmatige fijn terwijl de ander veel liever een elektrische hebt. Tegenwoordig kiezen er wel steeds meer vrouwen voor een elektrische. Dit is namelijk veel gemakkelijker. Ook is het veel beter om een elektrische te gebruiken dan een handmatige. Dit heeft alles te maken omdat een elektrische twee borsten tegelijk kan kolven. Dit is naast dat het makkelijker en sneller is ook beter voor de melkproductie.

De handkolf

Een handkolf kan beste gebruikt worden als de moeder van de baby het niet dagelijks hoeft te doen. Een kolf wordt ook veel gebruikt door moeders die een avond weggaan zonder haar baby of om andere redenen bijvoorbeeld door een gemiste voeding die je dan wilt kolven. Veel mensen halen een handkolf en een borstkolf door elkaar. Een borstkolf kan je namelijk goed gebruiken voor het op gang brengen van je melkproductie, een handkolf is daarvan precies het omgekeerde. Je kan namelijk een handkolf absoluut niet gebruiken voor het opwekken en activeren van je melk productie.

Er zijn zoals aangegeven veel verschillende soorten handkolven. Sommige daarvan werken met een zo geheten piston- oftewel een zuigertechniek, waarbij een zuiger uitgetrokken moet worden om hem zo goed mogelijk vacuüm op te bouwen en tegen je borst te zetten. Een andere handkolven hebben weer een hendel waarop je moet duwen of waarin geknepen kan worden. De moeders over de wereld leggen bij de laatste optie hun voorkeur. Dat komt omdat ze veel fijner zijn dan de andere handkolven. Dit komt omdat de zuiger bij deze wordt uitgetrokken en daardoor kunnen vrouwen een handkolf gebruiken met een hand.

Een elektrische kolf heeft een motortje en is dit dus de andere kolf. Onder de elektrische kloven zijn er ook nog veel verschillende soorten kolven. Er is veel variatie van de meest simpele kolven die een borst kan kolven tot een kolf die er twee kunnen kolven tegelijkertijd wat uiteindelijk beter is voor de melkproductie. Ook is het goed geschikt voor het op gang brengen en te gebruiken in de kraamtijd. Vaak hebben de simpele of de wat oudere apparaten een instelbaar vacuüm wat inhoud dat jij het apparaat kan laten bedienen hoe strak het komt te zitten tegen je borst aan daarin tegen kan het zuigcycli per minuut niet ingesteld worden.  Ook geven ze een beter hoorbaar geluid wat vaak wordt aangeraden door incidenteel tot het regelmatig gebruiken van het apparaat. Vaak wordt dit ook terug gezien bij vrouwen die na de bevalling parttime gaan werken.

De nieuwere modellen

De nieuwe modellen zijn daar in tegen veel technischer dan de oudere. Deze bevatten vaak verschillende standen of fases voor het opwekken van de melkproductie en daarmee ook de melkstroom. Ook wordt er efficiënt omgegaan voor het afkolven van de melk daarbij maken ze ook haast geen geluid meer wat erg prettig en rustgevend is. De nieuwe kolven zijn ook makkelijk aan te schaffen op het internet. Zo worden er veel verschillende soorten kloven aangeboden voor allemaal verschillende prijzen. Daarom ervaren moeders deze apparaten als zeer positief en worden deze producten ook aangeraden voor het gebruiken voor het opwekken van je melkproductie. Zo zijn er veel vrouwen die het kolven incidenteel gebruiken daar is het ook goed voor geschikt. Ook zijn er vrouwen die het intensief gebruiken. Hu moeten kijken wat dan het beste is. Veel van deze nieuwe apparaten kunnen daar wel voor bevoegd. De vrouwen betalen daarom ook graag een goede prijs ervoor omdat zij dit enorm belangrijk vinden. Bij het intensief kolven moet je denken dat je de kolven gebruikt bij een fulltime baan of het moeten kolven van bijvoorbeeld alle voedingen omdat de baby het nog niet lukt om aan de borst te drinken.

Veel vrouwen die doen voor een paar momenten tegelijkertijd kolven. Dit zorgt ervoor dat ze de melk moeten bewaren. Voor het bewaren van moedermelk zijn een aantal dingen erg belangrijk. Als je het namelijk buiten de koelkast of vriezer laat staan. Dan staat het op kamer temperatuur. Dan kun je het maximaal 4 tot 6 uur bewaren. Hoe schoner de afgekolfde melk hoe langer je het kunt bewaren. Als je het direct in de koelkast zet kun je het 3 tot 5 dagen bewaren. En als je het in de vriezer zet kan dit 6 tot 9 maanden goed blijven. Dit is wel erg belangrijk om te weten. En hoe schoner de gekolfde melk hoe langer je het kunt bewaren. Daarom is het erg belangrijk om dit goed schoon te houden. Heb je het kolfapparaat gebruikt.

Winkelwagen