Alles wat je moet weten over het zwangerschapskussen

Ben jij in verwachting van een kleintje? Gefeliciteerd! Dit is een fantastisch moment, waarschijnlijk kan je niet meer wachten totdat je kleintje op de aarde komt. Op deze pagina vind je handige informatie over het zwangerschapskussen. De kans is namelijk groot dat je inmiddels niet meer zonder kunt. Een zwangerschapsperiode kan gezien worden als een heftige periode. In deze periode verandert er een hoop. Denk hierbij aan jullie gezin, jullie relatie maar natuurlijk ook aan het lichaam van de vrouw. Vooral de laatste is heftig, zo is de kans bijvoorbeeld groot dat je in de laatste maanden van de zwangerschap niet lekker meer kunt liggen en ook niet meer goed kunt slapen. Je voelt waarschijnlijk een drukkend en een trekkend gevoel in je buik. Mocht jij hier last van hebben? Dan zou een zwangerschapskussen uitkomst kunnen bieden. Ben je inmiddels al bevallen? Dan kan je nog steeds gebruik maken van dit kussen. Waarom dit het geval is, leggen we je onderstaand graag uit.

Wat is het kussen nou eigenlijk?

Je kunt het eigenlijk al in de naam lezen, een zwangerschapskussen is een kussen dat is gemaakt voor zwangere vrouwen. Het kussen heeft de vorm van een grote u en het zorgt ervoor dat je op een verantwoorde en comfortabele manier kunt slapen. Het fijne aan dit kussen is dat het ervoor zorgt dat de pijntjes waar je last van krijgt tijdens de zwangerschap worden verlicht en verzacht. Deze pijntjes voel je dus in je buik, echter is dit niet de enige plek waar je dit voelt. Zo voel je dit bijvoorbeeld ook vaak in je nek en in je rug. Tevens krijgen veel vrouwen last van heupklachten.

Je weet nu als het goed is wat een zwangerschapskussen is. De vraag is echter: waarom zou je dit kussen gebruiken? Dit leggen wij graag uit! Veel verloskundigen en gynaecologen, maar ook fysiotherapeuten raden het namelijk aan om dit kussen te gebruiken. Het zorgt namelijk voor een gezondere manier van liggen. Je wordt op verschillende plekken ondersteunt, dit verbetert jouw nachtrust en hierdoor ook die van je partner.

De voordelen

De reden dat het zwangerschapskussen veel gebruikt wordt is natuurlijk omdat dit kussen voor de nodige voordelen zorgt. Het kussen heeft al veel vrouwen geholpen en onderstaand sommen we voor jou even op welke voordelen dit kussen te bieden heeft:

  • Vermindering van pijn
  • Stabielere zijligging
  • Betere nachtrust
  • Minder kans op snurken
  • Meer luchtinhoud
  • Minder kans op maagzuur

Mocht jij dit kussen aan willen schaffen, dan is het ook goed om te weten dat dit goed wasbaar is en dat is natuurlijk ook niet verkeerd.

Hoe moet ik het kussen gebruiken?

Hoe moet ik het zwangerschapskussen gebruiken is een vraag die veel vrouwen stellen en dat is natuurlijk niet gek. Zeker wanneer je nog niet eerder zwanger bent geweest is de kans klein dat je dit kussen al eerder gebruikt hebt. Het kussen is er voor zowel tijdens, voor als na de bevalling. Het enige dat je hoeft te doen is het kussen neerleggen op het bed, op de bank of op die stoel waar je altijd zo lekker op ligt. Wanneer je slecht slaapt is dit kussen zoals gezegd aan te raden. Een andere naam voor dit kussen is een body kussen en deze naam heeft dit kussen niet voor niets gekregen. Het kussen heeft namelijk meerdere functies. Zo zijn er ook vrouwen die dit kussen voor hun partner kopen. Dit omdat het zo kan zijn dat hun partner veel beweegt en onrustig slaapt. Het body kussen kan er dan voor zorgen dat je partner beter slaapt en jij dus ook. Goed slapen is tijdens een zwangerschap enorm belangrijk. Het kussen zorgt voor een behaaglijk gevoel. Het is dan ook niet gek dat we dit kussen ook steeds vaker in verpleeghuizen terug zien komen. Het kussen kan er namelijk voor zorgen dat ouderen zich minder eenzaam in bed voelen.

Wat is een wig?

Je hebt onder de voedingskussens ook nog een wig. Dit een onder de zwangerschapskussens de goedkoopste. Dit komt omdat de kussen klein en compact is. Dat is erg handig, zo hoef je de partner niet helemaal aan het andere kan van het bed te laten slapen. Het kussen kan je dus ook op drie manieren gebruiken.

  • Achter je rug, dit wordt veel gebruik als je ‘s nachts veel draait en woelt.
  • Onder je hoofd, zo verminder je klachten zoals maagzuur.
  • Onder je buik, zo wordt het gewicht verdeelt bij je buik.

De nadelen wat eraan zit ligt aan jouw behoeftes. Het ontwerp van een wig onderscheid zich namelijk behoorlijk wat van de behoeftes van andere kussens. Sommige vinden een klein kussen dan ook fijner dan een grote. Het is vooral bij iedereen heel afwisselend. Veel vrouwen vinden met een grote buik een grote kusser fijner. Dit ligt er dus helemaal aan je situatie. Niet elke vrouw vindt namelijk hetzelfde kussen fijn. Daarom is het goed om het eens uit te testen. Bij veel winkels kun je namelijk een voedingskussens uittesten. Dit zal ervoor zorgen dat je een goed inzicht krijgt. Veel mensen maken dan ook hierna hun besluit. ook is een hoes voor een voedingskussen erg fijn. Je kunt dan je eigen kleur uitkiezen.

Shopping Cart