Zoogcompressen

Misschien komt dit onder de mannen niet bekend voor, voor de vrouwen daarentegen wel. Mocht je namelijk een baby borstvoeding hebben gegeven zou je vast gebruik hebben gemaakt van een zogeheten zoogcompres. Een zoogcompres zorgt er namelijk voor dat je na het geven van borstvoeding niet allemaal vlekken in je kleding hebt zitten van de melk die er nog uit druipt. Na het geven van borstvoeding is het dus handig om van die zoogcompres over je tepel te plakken zodat je borstvoeding wordt opgevangen in die kuipjes.

Wat is het precies?

Mocht je nou een vrouw zijn en nog nooit van zoogcompres hebben gehoord is het helemaal niet raar. Je hebt waarschijnlijk gewoon niet je baby gevoed via borstvoeding. Dat is ook helemaal niet erg want uiteindelijk is het zo goed gemaakt tegenwoordig dat je geen borstvoeding meer hoeft te geven. Ook zijn er mensen die het wel doen. Niet omdat het beter of slechter is, maar puur voor het gevoel dat het echt van jou is. En omdat het van jouw is beslis je dus zelf. Misschien heb je toch wel aan borstvoeding gedaan, maar nooit een zoogcompres gebruik dat zou namelijk goed kunnen. Het zit namelijk nog niet echt heel comfortabel en fijn. Het kan gaan irriteren als je de verkeerde maat hebt. Dat is voornamelijk de grootste reden waarom vrouwen het niet gebruiken. Ook zijn er vrouwen die het alleen maar fijn vinden op z’n ding te gebruiken. Dat ligt puur aan jouw en wat jij fijn vind.

Mocht je net bevallen zijn van jouw baby, maar weet je nog niet op welke manier je de voeding wilt geven is mijn aanrader om het beide te gebruiken. Dan pas kom je er echt achter wat het beste bij jouw past en wat jou een fijn gevoel geeft. Mocht je dan toch borstvoeding geven is een zoogcompres zeker een aanrader om erbij te kopen. Ze zijn niet heel duur en dus voor iedereen wel te betalen. Of geef je het toch liever uit de fles omdat het net wat makkelijker is. Dan moet je goed opletten dat je de melk om de juiste temperatuur houdt en zorg ervoor dat je voldoende voeding erin hebt gestopt. De baby laat zelf wel merken wanneer hij of zij weer nieuwe voeding wil.

Een zoogcompres kan dus erg handig zijn na de bevalling om te gebruiken na het voeden van jouw baby. Toch is de keuze aan jou. Probeer je het alletwee om te ervaren hoe het is of ben je er al uit wat je wilt doen. En kijk ook hoe de baby op beide voedingen geageerd. Misschien dat de baby juist borstvoeding veel aangenamer vindt dan uit de fles.

Winkelwagen