Tepelzalf

Tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding aan je kind kun je te maken krijgen van pijnlijke tepels, het kan ook tepelkloven veroorzaken. Daarom is tepelzalf enorm belangrijk voor de verzorging en beschermt het goed tegel gevoelige tepels en houdt de omliggende huid zacht en soepel. Hiervoor zijn er ook veel verschillende soorten zalven die je kan gebruiken. De ene heeft net iets meer calendula dan de andere zalf. Mocht je een gevoelige huid hebben is dus een tube met calendula erg goed voor de verzorging en voor het herstel proces.

Het gebruik van tepelzalf is ook regelmatig. Als je merkt dat je er last van krijgt of weet dat je er last van gaat krijgen zorg je dat je het er weer op smeert. Je kan er namelijk last van krijgen als je al gevoelige tepels hebt, ook kan je gevoelige tepels krijgen als een baby te hard aan de tepel zuigt. Dit kan leiden tot irritatie op en rond de tepel. Een zalf, crème of een lotion zijn benamingen die aangeven hoeveel water en vet in het product zit. Dit is erg belangrijk, vanwege dat je misschien ergens niet goed tegen kan. Daarom is het de bedoeling dat je weet wat er in zit. Een crème is dikker dan een lotion daarom zit in crème veel minder water in dan een lotion. In lotion met een samenstelling van vet bevat meer water en daarom is het ook een stuk dunner. Voor iedereen is het ook verschillend wat ze fijner vinden.

Het gebruiken van een crème

Toch gebruiken de meeste vrouwen een crème, dat komt omdat het vaak makkelijker smeerbaar is. Ook zit het vaak in tube waardoor het makkelijk te gebruiken is. Bij het kopen van een tube of een pot staan er altijd op verwezen welke ingrediënten het product bevat. Omdat het dus duidelijk te vinden is welke ingrediënten erop staan kan je verschillende producten in de winkel met elkaar vergelijken en afstemmen wat voor jouw het beste is. Meestal staat er groot op de verpakking waar het goed voor is. Dat is waar de meeste vrouwen na kijken.

Na het smeren van de zalf is het de bedoeling dat het een niet zo branderig gevoel meer heeft. Ook moeten de irritaties verminderen. Mocht dit niet het geval zijn moet je kijken of je wel het juiste hebt gebruikt. Je zou eventueel ook nog lotion kunnen proberen. Dit is ook bij iedereen verschillend. Misschien heb je al een gevoelig huis en heb je een zachtere zalf nodig. Ook is het verstandig om in de winkel na te vragen of je de goede hebt. De mensen die er staan adviseren dan misschien een andere die beter helpt tegen de pijnlijke tepels. Mocht je er zelf dus niet helemaal uitkomen laat je dan goed informeren bij een drogisterij bij jouw in de buurt.

Shopping Cart