Het aanschaffen van een ledikant

Ben jij in verwachting van een kindje, dan is dat natuurlijk fantastisch. Je gaat een geweldige, maar soms ook zware periode tegemoet. Het krijgen van een kind behoort tot de mooiste momenten uit het leven van de mens, echter zal je hier ook keihard voor moeten werken. Tevens gaat je leven echt even veranderen. Zo kan je niet werken en zal je juist keihard moeten werken om het kind op de aarde te krijgen. Wanneer je kindje er eindelijk is, dan is alles meer dan de moeite waard. Mocht jij binnenkort de trotse moeder van een kindje worden, dan is het nu tijd om alle benodigdheden alvast aan te schaffen. In dit artikel gaan we het in ieder geval hebben over het kopen van een ledikant, echter is dit niet het enige dat je zult moeten kopen. Je zult gigantisch veel spullen moeten aanschaffen en de enige tip die wij jou kunnen geven is dat je hier echt van moet genieten. Doe dit samen met je partner, ben je een alleenstaande moeder, doe dit dan met vriendinnen of familie. Het zorgt namelijk voor een hoop voorpret. Tevens kan het ook een nieuwe hobby worden, dit omdat het simpelweg enorm leuk is om deze spullen te kopen.

Als aanstaande moeder zijnde wil je natuurlijk de beste spullen voor je kind kopen. Je wilt waarschijnlijk ook het beste ledikant kopen en dit is niet gek. Het ledikant is zeer belangrijk en deze mag je absoluut niet vergeten. Onderstaand gaan we jou meer informatie geven over het ledikant. Heb jij na het lezen van dit artikel nog vragen of heb je leuke inbreng? Neem dan gerust contact met ons op.

Punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een ledikant

Wanneer je een ledikant gaat kopen, dan zijn er een aantal punten waarbij het belangrijk is dat je er aandacht aan besteedt. Het ledikant zal namelijk aan een hoop eisen moeten voldoen en dat is niet gek. Je kind gaat er immers in slapen en daarom zal het goed moeten zijn. Het ledikant zal in ieder geval veilig moeten zijn en gelukkig leven we in Nederland. Hier let men namelijk erg goed op dit soort dingen. Zo zijn er richtlijnen waar een ledikant aan moet voldoen. Echter blijft het een goed idee om hier zelf ook nog goed op te letten. Mocht jij benieuwd zijn naar welke punten belangrijk zijn om op te letten, lees dan verder!

Wil jij ervoor zorgen dat je kind zo veilig mogelijk in het ledikant ligt? Lees dan verder! Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat de constructie helemaal in orde is. Is dit niet het geval, kies dan voor een andere variant. De constructie is immers de basis en deze al goed moeten zijn. Verder is het ook altijd goed om te weten wat de afmetingen van het ledikant zijn. Je zult namelijk nog meer dingen moeten kopen dan het ledikant. Denk hierbij aan het matras en aan het boxkleed. Het gemiddelde ledikant is 80 x 100 cm, check even goed of dat bij het ledikant dat jij hebt aangeschaft ook het geval is of dat je te maken hebt met andere afmetingen. Wanneer je de matras en het boxkleed aanschaft is het zeer belangrijk dat je weet wat de afmetingen van het ledikant zijn. Zo kan je er voor zorgen dat het nauw aansluit op de box, hiermee zorg je ervoor dat de baby niet klem kan komen te zitten.

Heb je een ledikant aangeschaft? Dan zal je ook nog op een hoop andere punten moeten letten. Denk hierbij aan de afstand van de wanden. Voor de veiligheid is het namelijk zeer belangrijk de er voldoende ruimte tussen de wanden zit. Hierbij is het aan te raden om tussen de bovenkant van de bodem en het hoogste punt van de zijkant 60 cm aan te houden. Tenminste, wanneer het bedje op de laagste stand staat, bij de hoogste stand zal je 30 cm aan moeten houden. Een ander punt waar je op zult moeten letten is dat het ledikant alleen met gereedschap verstelbaar is. Je weet hierdoor dat het ledikant niet zomaar los komt te zitten, het zit immers stevig in elkaar en dit is goed voor de veiligheid van de baby.

Heb je een ledikant op wieltjes gekocht? Zorg er dan voor dat het ledikant de beschikking heeft over een wiel blokkade. Hiermee voorkom je dat het ledikant weg kan rollen op het moment dat je baby erin zit.

Het ledikant zo goed mogelijk gebruiken

Heb je een ledikant gekocht? Dan zal je deze zo goed mogelijk moeten gebruiken. Om ervoor te zorgen dat jij het ledikant ook zo goed mogelijk gaat gebruiken geven we jou hier in deze alinea meer informatie over. Weet wel dat je er rekening mee moet houden met wat jouw kind fijn vindt. Het ene kind vindt het bijvoorbeeld fijn om op een kleed te spelen, de ander zit liever bij je op schoot en weer een ander kind speelt het liefste in het ledikant. Je kind zal dus zelf wel aangeven of het graag in het ledikant wilt zitten. Dit is natuurlijk erg belangrijk en hier zal je goed op moeten letten. Waar je ook goed op zult moeten letten is waar je het ledikant neerzet. Je kunt het ledikant namelijk niet zomaar ergens neerzetten. Het zal echt veilig moeten staan en dit kan bijvoorbeeld niet naast een raam, naast planten of op de tocht. Heb jij een babyfoon? Zorg er dan echt voor dat je deze op een veilige plek ophangt. Doe je dit niet, dan kan dit voor een hoop gevaarlijke situaties zorgen. Kinderen zijn erg nieuwsgierig en hierdoor kan het zo zijn dat je baby de babyfoon wilt vastpakken en hierin verwikkeld raakt. Dit kan voor vervelende situaties zorgen en dat wil je natuurlijk niet. Leg deze daarom altijd op een veilige plek.

Spelen is goed voor de ontwikkeling van je kind, echter zal je ook met speelgoed op moeten passen. Leg bijvoorbeeld niet meer dan 2 speeltjes in het ledikant. Tevens is het niet slim om groot speelgoed in het ledikant te leggen. Je kunt er dan voor zorgen dat je baby een opstapje heeft om eruit te klimmen. Wanneer je baby uit de box klimt, dan kan dit ervoor zorgen dat hij hard valt en dit wil je natuurlijk voorkomen. Ben jij van plan om het ledikant te verven, doe dit dan in ieder geval een aantal weken voordat je kind erin gaat.

Een ledikant dat inklapbaar is

Heb jij wel eens een babybox gezien die inklapbaar is? Deze variant is enorm handig en ook zeer populair, steeds meer mensen kopen deze omdat een baby box nou eenmaal veel ruimte in beslag neemt. Maakt je kindje er even geen gebruik van, dan kan je hem inklappen en weer wegzetten, hij staat dan in ieder geval niet in de weg. Wil jij dit product kopen? Maak dan gebruik van het internet. Op het internet vind je veel aanbieders en deze kan je dan met elkaar vergelijken om een goed beeld te krijgen van wat normale prijzen zijn. Ook kan je dankzij reviews uitkomen bij de beste aanbieder. Een aanbieder waar veel mensen positief over zijn is natuurlijk altijd beter dan een aanbieder die slechte reviews heeft. Wees slim en leer van ervaringen van andere mensen. Zo voorkom je een miskoop!

De kosten

De kosten, dit is voor veel mensen een belangrijk punt. Wanneer je een ledikant wilt kopen, dan kan je dit doen voor verschillende prijzen. Zo zou je al voor een variant kunnen kiezen van 50 euro. Wil jij een luxe variant? Dan kan je er een kopen van bijvoorbeeld 250 euro. Hierbij ben je afhankelijk van het merk en dus ook de kwaliteit. Het fijne is wel dat er voor ieder budget een goed product is. Ga in ieder geval met behulp van het internet op zoek naar het product met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Heb je minder budget tot je beschikking? Dan is het aan te raden om een tweedehands variant te kopen. Op Marktplaats vind je veel producten die zo goed als nieuw zijn voor hele mooie prijzen. Deze zijn nog amper gebruikt en dat is natuurlijk super.

Het inrichten van de kamer

Ben jij de babykamer aan het inrichten en wil jij hier ook het ledikant gaan plaatsen, dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een variant die goed bij de rest van de kamer past. Houdt een bepaalde stijl aan en zorg ervoor dat alles goed bij elkaar past. Het inrichten van de kamer is ontzettend leuk en dit zorgt voor enorm veel voorpret. Ons advies is om ook hiervan te genieten. Het hele proces is fantastisch en hoe leuk is het als jij ervoor kunt zorgen dat je kindje straks een hele leuke kamer heeft. Weet jij niet zo goed hoe je zo’n kamer in moet richten, dan zijn er gelukkig op het internet veel leuke blogs met voorbeelden te vinden.

Winkelwagen