Een baby box kopen

Wil jij een baby box kopen? Dan ben je zeker niet de enige! De babybox is tegenwoordig erg populair en dit is niet voor niets het geval. Je wilt natuurlijk het beste voor je kindje en daar horen ook goede producten bij. Uiteraard is het geven van liefde nog steeds het allerbelangrijkste. Op deze pagina geven we je informatie over een babybox, echter is dit niet het enige waar we je informatie over geven. We willen je namelijk ook meegeven dat het krijgen van een kindje tot de mooiste momenten uit je leven behoort. Op het moment dat je het kindje op de aarde hebt gezet, dan is dit een fantastisch moment. Ga jij binnenkort bevallen en ben je al druk bezig met het kopen van allerlei spullen, dan vind je dit waarschijnlijk erg leuk om te doen. Dit is simpelweg ook erg leuk, voor veel mensen wordt dit zelfs een soort van hobby. Je wilt waarschijnlijk de beste spullen voor je kind kopen en veel dingen wil je niet over het hoofd zien. Een mooi voorbeeld van een product dat je niet over het hoofd mag zien is de babybox, zoals gezegd is dit product erg populair. Mocht jij deze binnenkort aan willen schaffen en wil jij eerst nog wat extra informatie over de baby box? Dan is het aan te raden om deze pagina is goed door te nemen. Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen? Dan kan je deze gerust aan ons stellen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een baby box?

Wanneer je van plan bent om een babybed te kopen, dan zijn er verschillende punten waar je goed op moet letten. Zo zal je er goed op moeten letten dat het puntje aan een hoop eisen voldoet. Gelukkig worden er in Nederland alleen bedjes op de markt gebracht die ook echt aan deze eisen voldoen. Echter kan het natuurlijk nooit kwaad om zelf ook nog even te checken of het bedje wel aan deze eisen voldoet. Het gaat toch om de veiligheid van je kind en je moet er toch niet aan denken dat er iets met je kindje gebeurd omdat je niet goed opgelet hebt. Onderstaand geven we jou een duidelijk overzicht van punten waar je op zult moeten letten.

Wanneer je ervoor wilt zorgen dat je kind zo veilig mogelijk in de babybox kan liggen, dan is het belangrijk dat je de constructie even goed controleert, deze zal namelijk in alle gevallen stevig moeten zijn. Is dit niet het geval, dan is het aan te raden om voor een andere variant te kiezen. Vraag jij je af wat de standaard constructie is? Dan geven we jou hier graag een duidelijk antwoord op. Deze constructie is namelijk gemiddeld gezien zo’n 80 x 100 cm. Het is erg handig om dit te weten omdat je meerdere spullen voor dit bedje aan zult moeten schaffen. Denk hierbij aan het matras, maar ook aan het boxkleed, deze zullen natuurlijk wel het juiste formaat moeten hebben. Wanneer je dit wilt kopen is het handig om goed op te letten. Zo zal je ervoor moeten zorgen dat het nauw aansluit op de box, zo kan de baby niet klem komen te zitten. Tevens zijn er nog een aantal punten waar je goed op zult moeten letten. Deze hebben we onderstaand voor jou op een rijtje gezet:

  • Met gereedschap verstelbaar. Wanneer je een baby box koopt, dan is het belangrijk dat je het bedje alleen met gereedschap kunt verstellen. Zo zorg je ervoor dat het bedje niet zomaar los komt te zitten en dat is natuurlijk het meest veilig voor je kind.
  • De afstand van de wanden. Om veiligheid te kunnen garanderen is het van groot belang dat er voldoende ruimte tussen de wanden komt te zitten. Hierbij is het aan te raden om tussen de bovenkant van de bodem en het hoogste punt van de zijkant 60 cm aan te houden. Tenminste, wanneer het bedje op de laagste stand staat, bij de hoogste stand zal je 30 cm aan moeten houden.
  • Een wiel blokkade. Een veilige baby box heeft altijd de beschikking over een wiel blokkade. Als je een variant op wieltjes hebt, dan is het natuurlijk wel ideaal dat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen. Echter mag het bedje niet zomaar wegrollen en daar is de wil blokkade voor.

Hoe gebruik ik de baby box zo goed mogelijk?

Wanneer je een baby box gekocht hebt, dan wil je deze natuurlijk wel zo goed mogelijk gebruiken. In deze alinea gaan we jou hier meer informatie over geven. Een ding is in ieder geval wel een feit en dat is dat ieder kind anders is. Het ene kind speelt het liefste op een kleedje terwijl het andere kind graag in de box speelt. Heb je een baby box aangeschaft, dan zijn er nog meer dingen waar je rekening mee moet houden. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat je er voor zorgt dat de box op een veilige plek staat. Plaats de box bijvoorbeeld nooit bij de verwarming, bij de kamerplanten of op de tocht. Tevens zal je altijd goed op moeten letten met waar je de babyfoon plaatst. Zorg er altijd voor dat je hem op een plek zet waar de baby niet bij kan. Baby’s kunnen erg nieuwsgierig zijn en kunnen hierdoor verwikkeld raken in de draden, dit wil je natuurlijk niet.

Heb je speeltjes voor je kind gekocht, dan is dat natuurlijk erg leuk. Zorg er alleen wel voor dat je niet te veel speeltjes in de box legt. 1 a 2 speeltjes voor je kind is echt genoeg. Verder raden wij het af om speelgoed dat erg groot is in de box te leggen. Doe je dit wel, dan is er een kans dat je kind dit gebruikt als opstapje. Op deze manier kan de baby uit de box komen en dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen en dit wil je natuurlijk voorkomen. Merk jij dat je kindje zich optrekt aan de box en probeert te staan, dan is het aan te raden om de box op de laagste stand te zetten, hiermee voorkom je dat je baby uit de box valt met alle gevolgen van dien. Mocht jij de babybox nog willen verven, doe dit dan altijd een paar weken van te voren. Zo kan de verf er echt goed intrekken.

Een inklapbare baby box

Een baby box neemt veel ruimte in beslag, dit is voor veel mensen een reden om deze box niet aan te schaffen. Mocht jij ervoor willen zorgen dat jouw baby box niet zo veel ruimte in beslag neemt, dan is het echt aan te raden om een inklapbare variant te komen. Mocht je de box niet gebruiken, dan kan je hem altijd even inklappen en ergens anders neerzetten. Dit is natuurlijk ideaal en het is niet voor niets zo dat deze variant momenteel ontzettend populair is. Mocht jij er een aan willen schaffen, maak dan gebruik van Google. Het enige dat je hoeft te doen is “inklapbare babybox” intypen en de beste aanbieders komen vanzelf naar voren.

Wat kost het?

De prijs is voor veel mensen natuurlijk een belangrijk punt om een aankoop wel of juist niet te doen. Mocht jij je afvragen hoeveel een baby box kost, dan gaat deze alinea jou absoluut verder helpen. Wij hebben namelijk wat onderzoek gedaan en hieruit blijkt dat de kosten van zo’n box variëren tussen de 50 en 250 euro. Wat voor box je koopt is natuurlijk afhankelijk van hoeveel geld je hieraan kan en wilt uitgeven. Tevens is de prijs afhankelijk van het merk. Wanneer je voor een topmerk kiest, dan betaal je natuurlijk meer dan wanneer je voor een minder merk kiest en dat is natuurlijk logisch. Mocht jij een goede aankoop willen doen, dan is het slim om gebruik te maken van het internet. Hier heb je namelijk genoeg handige websites die het werk voor jou doen. Zij vergelijken dan verschillende aanbieders met elkaar op basis van reviews, maar ook op basis van de prijs.

Heb jij minder budget tot je beschikking? Maak je geen zorgen! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een tweedehands variant aan te schaffen. Wanneer je een baby box koopt, dan is dit natuurlijk voor een korte periode. Op een gegeven moment word je baby hier te oud voor. Het grote voordeel hieraan is dat de producten die men gebruikt heeft er vaak nog erg goed uitzien, dit is ook het geval op het moment dat je een baby box tweedehands koopt. Je doet dan meestal een goede aankoop voor een zeer scherpe prijs.

De inrichting

Ga je een baby box kopen, dan is het leuk om ervoor te zorgen dat deze perfect past bij de rest van de kamer. Heb je een bepaalde style in gedachten? Dan is het aan te raden om de baby box hier ook goed bij te laten passen. Kies voor een leuk thema en schaf het juiste bedje aan!

Shopping Cart