Luieruitslag

Elke baby heeft in het begin een luier om. Dit komt omdat ze nog niet zindelijk zijn. In de luier kunnen ze plassen en poepen zonder dat hun kleren vies worden. Je moet dan wel de luiers goed vast maken. Als je de luier niet goed vastmaakt dan kan het nog wel vies worden. Dit is dus heel erg fijn voor de ouders. Er is op deze manier veel minder rotzooi. De luiers moet je wel regelmatig vervangen. Een baby kan namelijk niet de hele dag met dezelfde luier doen. Daarom is het goed om af en toe te kijken hoe het gaat. Vaak ruik je ook wel als de baby iets gedaan heeft. Dan moet je natuurlijk de luier vervangen. Een luier vervangen is voor veel mensen geen pretje.

Over het algemeen hebben mannen hier meer moeite mee dan vrouwen. Door een luier te dragen kun je last krijgen van luieruitslag. Dit is veel voorkomend bij een baby die een luier draagt. Elke baby die krijgt hier dus mee te maken bijna. Luieruitslag is gelukkig onschuldig en makkelijk te verhelpen. Alleen kan een baby er wel flink last van hebben. Dit is dan ook heel erg vervelend als je baby dit heeft. Je wilt er dus ook alles aan doen om dit te verhelpen. Alleen wat moet je dan precies doen? Dit is een vraag die veel mensen met een jonge baby hebben. Wat meestal al heel goed kan helpen is het vaak verschonen van de luier. Door dit vaak te doen is de kans erg klein dat je uitslag krijgt.

Gemakkelijk te herkennen

Luieruitslag bij een baby kun je heel erg gemakkelijk herkennen. Als je namelijk een luier gaat verschonen. Dan zie je bij veel baby’s rode billen. Ook is de huid eromheen vaak geïrriteerd. Dit is een vorm van luieruitslag. Een baby kan dit als jeuk of pijn ervaren. Dit is natuurlijk heel erg vervelend en daarom is het ook belangrijk om dit te voorkomen. Het voorkomen is eigenlijk heel erg simpel. Je moet namelijk gewoon heel erg vaak de luier verschonen. Een baby eet en drinkt namelijk heel erg veel. Dus moet ook vaker naar de wc eigenlijk. Alleen kunnen ze dit nog niet goed aanvoelen. Daarom is een luier dus heel erg handig. Alleen is het dan nog wel noodzakelijk om deze vaak te verschonen. Als je dit niet doet kan het gaan jeuken bij de luier.

Ook kan het erg veel pijn gaan doen. Dit zorgt er dan ook weer voor dat de baby gaat huilen. Als ouder wil je het liefst de baby alleen maar vrolijk zien. Dan is het heel makkelijk om regelmatig de luier te verschonen. Dan kun je lekker daarna weer plezier hebben met jouw baby. Je wilt namelijk het liefste leuke dingen doen met je baby. Dan kun je beter een baby hebben die vrolijk is dan alleen maar huilen. Ook is het zitten in een vieze luier ook niet fijn voor de baby. Dit begrijpen de meeste ouders dan ook wel. Ook is het goed schoonmaken met vochtige doekjes erg belangrijk. Zo haal je vieze restjes weg.

Winkelwagen