Berg

Berg bij baby is iets wat veel mensen niet weten wat het betekent. Dit komt omdat je hiervoor een kind moet hebben. Veel kinderen hebben hier last van. Dit zijn allemaal baby’s namelijk. Als de baby de baarmoeder verlaat. Dan verlaat de baby ook de veilige warmte. De baby wordt dan blootgesteld aan allerlei kwaaltjes. Dan is het tere babyhuid heel erg kwetsbaar. Berg is hier dan een voorbeeld van. Als je dit ziet bij je kindje is dit niet een mooi gezicht. Allen gelukkig is berg volkomen onschuldig. Maak je daarom niet gelijk heel veel zorgen. Veel baby’s hebben dit namelijk. Een berg baby is dus niet waar je gelijk zorgen over moet maken. Bijna elke baby is een berg baby. Als je berg ziet dan is dit voornamelijk op de hoofdhuid.

Berg op de hoofdhuid komt omdat dit een tere babyhuid is. Dit is erg kwetsbaar hiervoor. Daarom zie je dit heel erg vaak op deze plekken. Alleen wat is berg nou eigenlijk? Dit is dus ook een vraag die veel mensen hebben. Ze denken dat het een allergische reactie of besmettelijke huidziekte is. Alleen dit is helemaal niet zo. Berg is een onschuldige huidaandoening. Je ziet dit bij heel erg veel baby’s voorkomen. Daarom is het dus ook heel erg logisch als jouw baby dit ook heeft. Berg kun je herkennen aan de vettige geel gekleurde schilfers en korstjes. Dit zie je dus op de hoofdhuid van je kindje.

Kwetsbare huid

Dit komt omdat deze huid heel erg kwetsbaar is. Ook naast de hoofdhuid kan het voorkomen op de oren, wenkbrauwen, oogleden. En er zijn nog wat extra plekken waar dit kan voorkomen. Schrik daarom niet gelijk als je dit ziet. Bij baby’s tot 1 jaar zie je dat ze er het meeste last van hebben. Niet in de zin van dat het pijn doet. Alleen dat ze berg krijgen. Ook ouderen mensen kunnen berg krijgen. Dit is iets wat veel mensen niet weten. Ze denken dat dit alleen bij baby’s kan voorkomen.

Alleen als je berg zit bij een ouder iemand. Dan wordt dit vaak seborroïsch eczeem genoemd. Daarom weten veel mensen niet dat ze eigenlijk berg hebben. De oorzaak van berg is niet precies bekend. Daarom is het ook moeilijk om te weten wat je er tegen kunt doen. Wat we wel weten is dat in de huis talgkliertjes zitten die talg produceren. De experts vinden het erop lijken dat er een grote productie van talg hierdoor oorzaak van is. Dit is dus iets wat in de toekomst nog verder moet worden onderzocht. Wat ze wel weten is dat berg niet besmettelijk is. Veel mensen denken dat het besmettelijk is. Alleen dit is niet waar.

Shopping Cart