Wat is een kraampakket?

Vraag jij je af wat een kraampakket is? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen vragen dit zich namelijk af en op deze pagina leggen wij uit wat een kraampakket is, hoe je een kraampakket kunt kopen en waar je dit het beste kunt doen. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Een kraampakket is een doos die bestaat uit medische spullen, deze medische spullen heeft men nodig tijdens de bevalling, tevens zijn deze spullen ook nodig na de bevalling. Ga je bevallen? Dan zal je dit pakket zeker 6 weken voor de uitgerekende datum in huis moeten hebben. Wanneer je thuis gaat bevallen is het al helemaal aan te raden om dit pakket in huis te hebben. Ben jij van plan om in het ziekenhuis te bevallen, ook dan zal je het pakket aan moeten schaffen. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je onverwachts thuis bevalt. Wil jij een kraampakket kopen? Lees dan verder!

Wat zit er in het pakket?

Kraampakket aanschaffen? Dan is het wel zo belangrijk om te weten wat er in het pakket zit. Onderstaand sommen wij dit voor je op:

  • In dit pakket zit zeker een matrasbeschermer, deze beschermer plaats je op je matras, op deze manier bescherm je jouw matras tegen het breken van de vliezen. Het is aan te raden om dit een aantal weken van te voren om het matras heen te doen.
  • Wil jij je eigen matras nog beter beschermen, dan is het verstandig om een speciaal kraammatras te kopen, dit zit ook in een kraampakket.
  • Ga jij een kraampakket aanschaffen, dan zal je hier ook onderleggers in tegenkomen, deze zijn er om extra bescherming aan het matras te geven. Tevens worden deze gebruikt bij de zorg na een bevalling.
  • In dit pakket vind je altijd een flesje alcohol en watten, dit om goed te kunnen ontsmetten.
  • Tevens zijn er steriele gaasjes aanwezig voor als je baby of jijzelf een vervelende wond heeft. Ook is er een steriele navelklem voor het afklemmen van de navelstreng.
  • Kraamverband zit altijd in het pakket, dit omdat je veel bloed en vocht verliest de eerste dagen na de bevalling. Normaal maandverband is dan niet voldoende. Het kraamverband is namelijk extra groot en dik.
  • Hechtpleisters, deze zal de verloskundige nodig hebben om de wonden te kunnen verzorgen.

In je basisverzekering

Wil jij zo’n pakket aanschaffen? Dan is het goed om te weten dat dit door je basisverzekering gedekt wordt. Je zorgverzekeraar zal ervoor zorgen dat dit gratis naar jou toegestuurd wordt. Zorg er alleen wel voor dat je op tijd aangeeft dat je in verwachting bent. Aan te raden is om dit de rondom de 5e maand van je zwangerschap aan te geven bij je zorgverzekering, dan weet je zeker dat je het op tijd krijgt.

Zelf kopen

De meeste zorgverzekeringen bieden het kraampakket dus aan in het basispakket, echter is dit niet altijd het geval. Het kan dus ook zo zijn dat je het zelf moet kopen. Dit pakket kan je in de meeste gevallen aanschaffen bij een drogist, een apotheek of op het internet. Tevens kan je het aanschaffen bij Bol.com. De prijzen van dit soort pakketten zijn nogal verschillend. Dit heeft er natuurlijk ook mee te maken hoe luxe het pakket is. Voor rond de €30 heb je al een pakket waar alles in zit.

Shopping Cart