Het geven van moedermelk is iets wat veel baby’s erg lekker vinden. Ze vinden dit veel lekkerder dan andere melk. Dit is natuurlijk best wel logisch. De baby heeft namelijk een hele lange tijd in de buik van de moeder geleefd. Hier kreeg ze ook eten van de moeder. Daarom is moedermelk ook vaak iets wat baby’s erg lekker vinden. Alleen is het geven van moedermelk nog best lastig. Als veel mensen aan moedermelk denken dan komt dat vaak door borstvoeding. En dit is ook zeker een logische gedachte. Het geven van borstvoeding is iets wat niet heel erg makkelijk is. Als je de baby borstvoeding wilt gaan geven.
Dan is het goed om te kijken hoe dit gaat. Er zijn namelijk best veel baby’s die dit niks vinden. Deze kinderen willen liever dan flesvoeding. Er zijn ook veel kinderen waarbij de borstvoeding wel goed gaat. Dit is dus heel erg verschillend bij elk kind. Je kunt dus ook niet van tevoren al weten hoe dit zal gaan. Daarom is het goed om je op verschillende scenario’s voor te bereiden. Als de borstvoeding niet wilt werken heb je natuurlijk ook andere opties. Een optie hiervoor is een borstkolf, waarschijnlijk heb je als vrouw er wel is wat over gehoord, maar weet je niet precies wat het nu inhoud. Een borstkolf wordt namelijk gebruikt om moedermelk uit je borst te produceren.
De melkproductie
Dit is niet nodig als je het al lukt om je melkproductie op gang hebt en ook niet tijdens het voeden van je baby met borstvoeding. Een borstkolf is namelijk enorm handig als je wel borstvoeding wilt geven aan je baby, maar het nu nog niet doet omdat het niet kan om verschillende redenen. Ook kan een moeder dit gebruiken voor een voorraad op te bouwen voor haar baby. Dit noemen ze ook wel moedermelk bewaren. Door een borstkolf kunnen ze heel erg makkelijk de melk bewaren. Als je borstvoeding aan het kolven bent. Wordt dit natuurlijk warm dus de melk is warm. Als je dit direct aan de baby geeft is er niks aan de hand. Alleen produceer jij het voor een ander moment dan zijn er wel een aantal dingen erg belangrijk. Als je de melk namelijk buiten de koelkast hebt staan.
Dus ook kamer temperatuur. Dan kun je het maximaal 4 tot 6 uur bewaren. Hoe schoner de afgekolfde melk hoe langer je het kunt bewaren. Als je het direct in de koelkast zet kun je het 3 tot 5 dagen bewaren. En als je het in de vriezer zet kan dit 6 tot 9 maanden goed blijven. Dit is wel erg belangrijk om te weten. En hoe schoner de gekolfde melk hoe langer je het kunt bewaren. Veel mensen hebben vragen over opgewarmde moedermelk bewaren. Hiervoor zijn een aantal dingen belangrijk. Je kunt melk dat uit de vriezer komt niet meer opnieuw invriezen. Het is eigenlijk ook de bedoeling om het gelijk te geven als je uit de vriezer haalt. Veel mensen vragen zich dan ook af hoe lang je moedermelk kunt bewaren.
Op kamer temperatuur kun je het maximaal 4 tot 6 uur bewaren. Hoe schoner de afgekolfde melk hoe langer je het kunt bewaren. Als je het direct in de koelkast zet kun je het 3 tot 5 dagen bewaren. En als je het in de vriezer zet kan dit 6 tot 9 maanden goed blijven. Hoe schoner de melk is hoe langer je het kunt bewaren. Dit is dus heel erg belangrijk om dit dus goed te doen. Dit heeft namelijk veel invloed op de melk. Om te bepalen waar je het in moet stoppen is het goed om te kijken wanneer je het wilt gebruiken. Dit is namelijk in elke situatie wat anders.
Vooruit plannen
Daarom is het goed om dit vooruit te plannen. Dat je nooit zonder komt te zitten> Dat zou namelijk heel erg vervelend zijn. Een baby heeft namelijk erg veel fles voeding nodig. Daarom zie je dat heel veel vrouwen op een begeven moment het ook niet meer aan kunnen. Daarom is het goed om dit goed te verdelen over verschillende momenten. Zo is de kans het grootst dat je het lang volhoudt. En ook goede melk blijft geven. Dit is namelijk erg belangrijk voor een jonge baby. Moedermelk vinden veel baby’s namelijk heel erg lekker. Daarom is het goed om dit vaak te geven aan jouw baby. En er is voor bijna elke vrouw wel een goede oplossing voor. Dat is heel erg fijn aan de tijd waar we nu in leven.