Baby huidproblemen

Het huidje van je baby is nog erg kwetsbaar en gevoelig, en kan het om verschillende redenen rood worden. Soms omdat zijn huidje nog niet helemaal ontwikkeld en droog is. Ook kan het komen dat de baby een allergie heeft waarop er een allergische reactie wordt geconstateerd. De meest voorkomende zijn de huidproblemen. Mocht dit zo zijn hoef het niet gelijk heel ernstig te zijn. Neem wel gelijk contact op met de huisarts, laat hem bepalen wat je kan doen. Een andere uitslag is warmte-uitslag, dit is een uitslag wat ook wel warmtebultjes worden genoemd. Warmte bultjes zijn bultjes die bestaan uit kleine bultjes met vocht. Ze kunnen ontstaan doordat de zweetkanaaltjes verstopt raken en kunnen ook huidplooien ontstaan.

In de lies, nek en de oksels

Bij baby’s gebeurt dit meestal in de lies, de nek en de oksels. Ze kunne ook over het hele lichaam komen. De uitslag trekt vanzelf wel weer weg. Na dit weg is betekent het wel dat de baby het warm heeft gehad, vandaar ook die naam. Dit ontstaat vaak in de nacht. Zorgt er dus ook voor dat de temperatuur van de kamer tussen de 16 en de 18 graden zit op de babykamer. Mocht het nou zomer zijn is het belangrijk dat je de baby luchtige en vochtige kleding aan heeft en dat je baby niet in de zon komt te zitten. Mochten de klachten helemaal niet overgaan kan het zijn dat je baby last heeft van eczeem, ik dit geval moet je een afspraak maken bij je huisarts. Die schrijft een recept voor die je dan bij de apotheek kan ophalen.

Rode babybillen

Rode babybillen is ook een vorm van uitslag, ook wel luieruitslag genoemd. Doordat het in de luier lekker kan gaan broeien na een grote boodschap is het niet zo gek dat het door de warmte, wrijving, vocht en irriterende stoffen in de ontlasting het kwetsbare babyhuidje geïrriteerd kan worden. Op en rond de billen ontstaan er dan vaak grote en rode schrale plekken waar je als baby er last van kan gaan krijgen. Dit wordt ook wel luier uitslag genoemd. Hoe wij het hier op zijn Nederlands zeggen, rode babybilletjes. Het is bijna niet te doen dat je luier uitslag voorkomt. Maar de volgende punten kunnen je wel een kans geven om het te verminderen. Verschoon daarom de luiers regelmatig, dit doe je het liefst acht keer per dag, zeker is dit in de eerste maanden erg belangrijk. Maak het gebied waar de luier zich plaatsvindt goed schoon met lauw en dep het dan droog met een zachte droge doek. Bij het schoonpoetsen moet je altijd alcoholvrije doekjes gebruiken. Dit kan er anders voor zorgen dat je irritaties krijgt. Je zou ook de baby laten opdrogen door de lucht. Wel met een doek eronder natuurlijk. Na dit alles smeer je de baby in met een verzachtende vette zalf die zijn huidje goed beschermt. Het laatste wat je kan doen om het te verminderen zijn luiers kopen die extra absorberend zijn. Ook is het de bedoeling dat je niet de luier te strak doet. Dit veroorzaakt namelijk dat je de lucht afsluit waardoor het nog harder kan broeien.

Schimmelinfectie

Schimmelinfectie kan het gevolg zijn van een luieruitslag. Dit heet dus schimmelinfectie, het hoeft niet zo te zijn, maar er is een mogelijkheid dat het schimmelinfectie. Door de weke billetjes van een baby kan het erg schuren in de luiers. En dat kan het huidje van een baby kapot maken. Er zijn verschillende soorten gistsoorten denk bijvoorbeeld aan, Candida is daar een van. Het kan de luieruitslag verergeren. Het is voor de rest geen erg huidprobleem, maar wel erg vervelend voor je baby. De Candida veroorzaakt namelijk alleen jeuk, het is een branderig gevoel en gaat meestal niet vanzelf over. Mocht je denken dat je kindje schimmelinfectie hebben is het verstandig om een bezoekje langs de huisarts te brengen. Die een zalf voor schrijft. Eczeem is ook een erg kenmerkend iets onder baby’s. Z’n 5 tot 10% van alle baby’s hebben last van eczeem. Eczeem is een ontsteking van de bovenste huidlagen dat gekenmerkt wordt door de rode, jeukende plekken op de huid. Ook dan kunnen er bultjes ontstaan. Hierbij zijn er ook veel verschillende soorten eczeem.

Atopisch eczeem is een erfelijke aanleg van een chronische ontstekingsziekte van de huid. Mocht je kindje dit eczeem hebben is het niet altijd gelijk bekend. Het kan namelijk alleen maar groter worden. Dit komt omdat het van binnen uit. Dat kan soms erg lastig zijn, omdat je moeilijk het probleem kan voorkomen. Toch is het wel makkelijk te behandelen. Bij een kleine baby kan je ook nog een zalf gebruiken. Dit kan genoeg helpen. Het is belangrijk dat het wel een vette crème is. De kinderen groeien er dan vanzelf om heen.

Contacteczeem is een andere vorm van eczeem. Dit komt vaak voor doordat iemand in contact is geweest die allergisch is voor een stof. Het eczeem ontstaat ook vaak voor een plek dit verdwijnt dan ook al na een paar uur zo niet zou het een aantal dagen duren. Ook kan je contacteczeem behandelen met een vette zalf en kan je het zelfs voorkomen door de stof die de allergie veroorzaakt te mijden.

Het laatste eczeem is Seborroïsch eczeem. Het eczeem is een variant dat vooral op de behaarde hoofdhuid. Zo voorkom je het veelvoorkomende babykwaal. Ook staat dit eczeem gelijk bekend als berg. Hiervoor kan je ook naar de huisarts gaan. Je krijgt dan een recept die je kan ophalen bij de apotheek.

Winkelwagen