Baby acne

Wat is baby acne vragen veel ouders zich af. Veel kinderen die net zijn geboren die krijgen hier last van. Nog niet gelijk nadat hij of zij is geboren. Als het hoofdje net wat begint bij te trekken na de geboorte. Dan komen er opeens heel erg veel puistjes op het gezicht. Dit is voor veel ouders heel erg schrikken. Ze denken namelijk dat er alleen maar puistjes kunnen komen als ze in de puberteit zitten. Alleen dit is zeker niet het geval. Dit noemen ze dus baby acne. Heel erg veel baby’s die net geboren zijn hebben hier last van.

Baby acne is veelvoorkomend

Dit is dus heel erg voorkomend bij kinderen. Schiet daarom dus ook niet gelijk in de stress als jouw kindje baby acne heeft. De puistjes in het gezicht worden namelijk veroorzaakt door hormonen. Veel mensen denken dat het komt door de borstvoeding. Alleen dit is helemaal niet zo. Normaal gesproken stond je baby via de navelstreng in contact met jou tijdens de zwangerschap. Als de baby dan geboren wordt blijven deze hormonen nog een aantal weken in het lichaam aanwezig van je kindje. De puistjes zijn eigenlijk poriën die een beetje verstopt zitten. Er zit dan een beetje opeenhoping talg in de poriën.

Het talg kan namelijk niet afgevoerd worden. Hierdoor raken de talgklieren soms ontstoken. De baby puistjes ontstaan bij de meeste baby’s binnen 2 tot 4 weken na de geboorte. Het is bij heel erg veel baby’s het geval. Schiet daarom niet gelijk in de stress als je dit voorbij ziet komen. Baby acne is heel moeilijk om te behandelen. Je kunt er namelijk niet heel erg veel tegen doen. Gelukkig zijn de puistjes volkomen onschuldig. Ze zijn alleen niet heel erg mooi. Dit vinden ouders dan vooral heel erg vervelend. Alleen wees gerust hierover. De meeste gevallen verdwijnen de puistjes binnen enkele weken. Je moet er wel voor zorgen dat je de puistjes niet gaat behandelen. Het uitknijpen of wassen met zeep kan voor littekens zorgen. Dit is natuurlijk iets wat je niet wilt hebben en wat je hele leven zo blijft.

Genoeg vermogen

De babyhuid heeft genoeg vermogen om zichzelf te herstellen. Dit is beter dan dat je het gaat verzorgen. Daarom is het goed om er niks aan te doen. Mocht het echt heel ernstig eruit zien neem dan contact op met een expert. Denk hierbij aan een huisarts. Het kan wel voorkomen dat er alsnog littekens ontstaan ook al doe je er niks aan. Deze littekens zullen meestal vanzelf vervagen. Dit kan wel jaren duren voordat dit gebeurd. Bij sommige gevallen is het wel handig om naar de huisarts te gaan. Deze gevallen zijn meestal als je het echt niet vertrouwd. Als er namelijk om de mond of neus een gele korst zit. Dit kan een vorm van krentenbaard zijn. Dan is het wel goed om naar de huisarts te gaan. Kijk daarom de situatie even aan en als je het niet vertrouwd neem dan even contact op met de huisarts. Vergeet alleen niet dat dit bijna bij elke baby voorkomt en dat het bijna altijd weer weg gaat.

Winkelwagen